Gusto br. 17 sada u prodaji!

pismo-urednice-portal HLADNE STOPE JANUARSKE…

Huči hladni zimski vjetar, škripi snijeg pod nogama, mraz na prozorskom oknu, a iz dimnjaka se puši para… Ognjište je toplo, a na njemu - milina! Ne znaš bi li prije zagrabio vreli, tek sjuhani grah ili kupus… Gusto vam u ovom ledenom januarskom izdanju nudi sve sama topla jela za okrepljenje duše i tijela. Tu su razni recepti za grah po 5, 10 i 15 KM, a da sarma nije jedino jelo za koje služi kiseli kupus, potvrđujemo na stranicama 32-34. “Imati dobru ženu i bogatu čorbu od kupusa - ne traži ništa drugo!”, vele mudri, promrzli Rusi.

Zimska jela traže i zimske namirnice, pa tako donosimo informacije o hrenu, ljutom ali zdravom začinu, senfu kao jednom od najpopularnijih dodataka hrani, leći, zrnatoj mahunarki jednostavnoj za pripremu, te jabukama, voću koje nam dolazi u pregršt različitih, sočnih sorti. Pravo zimsko piće i to ono otmjenog predznaka je konjak, a odakle potiče te kako se najbolje pije, saznajte na str. 44. Otmjena je i tzv. “Haute cuisine”, a šta je to i o čemu se tu sve radi, otkrijte na str. 40-41. Ako niste za alkohol a želite se ugrijati, onda zavirite na str. 52-53 gdje vam nudimo cijeli jelovnik za zimske aktivnosti, pogotovo za one koji se vole prepustiti užicima na snjegovitim padinama. Da li je pak fast food pravo rješenje za vaše dijete i u kojoj je mjeri poželjan, saznajte u našoj redovnoj rubrici o ishrani djece.

Nekima su Božić i Nova godina prošli, a nekima tek dolaze, pa tako pogledajte šta se sve sprema i kuha za ove svečane pravoslavne praznike. Česnica, prebranac ili božićni kačamak - tek su neka od brojnih jela na bogatoj, prazničnoj trpezi. Svim pravoslavnim vjernicima želimo Sretan Božić i Novu godinu!

Mega poznati britanski kuhar Gordon Ramsay čuven je po svojim kulinarskim vještinama, ali i opakom jeziku, pa saznajte kako je to on postao super TV zvijezda i koje su mu omiljene psovke. Naravno, imamo i mi svoje super kuhare, a Gusto s njima sarađuje od samog početka, pa tako ne čudi da smo spojili lonce i poklopce i dobili kombinaciju Vjeko + Gusto = odlični recepti! Šta nam je za ovaj broj pripremio, pogledajte na str. 27. Također, probajte i neke od provjereno dobrih recepata iz OBN emisije “Stol za 4″.

Gusto i dalje predano kuha, i to u svim pravcima, pa tako dragi naši čitaoci, znajte da ćete nam uskoro postati i gledaoci jer Gusto je od 5. januara i na televiziji! Gusto TV nova je petominutna emisija sa korisnim savjetima koji će vam pomoći da se lakše snađete u kuhinji, ali i da pripremite brza a ukusna jela. Pratite nas od januara svakog dana na Pink TV u terminu od 18:55 h.

Za sve one koji nas prate i na Gusto portalu, www.gusto.ba donosi od sada i svježe sadržaje svakog dana na sve moguće gastro teme - od akteulnosti do tematskih tekstova. Tu je i nova rubrika “Sarin gastro vodič kroz London” za sve putnike namjernike koji se zapute u taj šareni grad, a premijerni članak pročitajte u kolumni u primjerku Gusta koji upravo držite u rukama.

Sve ove raznovrsne aktivnosti smorile bi i puno jače od nas, pa do prve prilike za mali odmor, evo barem stiha za bijeg u mislima:

Da ne poludim, da ne mislim, da ne čujem i ne vidim, da ne izgorim u sjaju tom, idem tamo gdje je sve po mom…”

U slast!

Sara Krajina

glavna urednica

sara@oxygen.ba

Podijeli:
 • Facebook
 • Digg
 • Google
 • E-mail this story to a friend!
 • Technorati

2 komentara na “Gusto br. 17 sada u prodaji!”

 1. sahry

  OVAJ BROJ JE NAJBOLJI DO SAD ,U NJEMU SAM NASLA DOSTA KORISNIH SAVJETA

 2. amaniamanic

  Super je casopis…:U svakom se moze naci mnogo zanimljivih receptica i savjeta..:)

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

 • Oglasavajte se