back to top

Voulez Vous, Banja Luka

vinski-bar-unutra

Vinski bar i radionica okusa u Banjaluci

Opis: Ukoliko u Banjaluci želite da probate neki novi gastronomski užitak, preporučujemo vam da svratite  u vinski bar francuskog imena Voulez Vous. Doslovni prevod ovog izraza je “Želite” i zaista je dovoljno samo da poželite da probate nešto novo i uživate u čulu okusa. Svega desetak minuta udaljeno od centra grada ovo mjesto će vas opustiti i podsjetiti vas na to zašto je ljeti posebno ugodno sjediti u bašti i uživati u nečem potpuno drugačijem.

Ponuda: Pored velikog izbora vina i pića mjesto je jedinstveno po neobičnim poslasticama. “Sanduk pun čokolade” i čuveni “Sufle” samo su dio ponude. U našoj fotogaleriji  pogledajte o kakvim sve poslasticama je zapravo riječ. Dekoracija je vrhunska, a okus ćete morati ocijeniti sami. Dovoljno je samo reći da se radi o sjajnim začinima, veoma ukusnom voću i slasnim čokoladama. Pored svega toga, ljubazni konobari će vam pojasniti sve detalje i ispričati nešto više o specijalitetu koji ste naručili.

cam00188

Cijene: Cijene poslastica kreću se u prosjeku između 5 i 6 KM. Porcija slanih jela košta između 6 i 9 KM, a u ponudi su razni specijaliteti uglavnom od mesa sa dodatkom nekog voća ili sa neobičnim prelivom.

restoran

Utisak: Kako je restoran smješten u mini parku, neće vam nedostajati drveća, pijeska i trave za trčanje mališana. Osim toga, blizina samog centra grada je velika prednost jer ste za svega pet minuta hoda u banjalučkom “Parkiću”.  Mjesto je također idealno za popiti kafu sa drugaricama, zasladiti se ili pojesti neku neobičnu slanu zakusku. Porcije su srednje veličine i nisu predviđene za klasični ručak.

Muzika: Jazz večeri na otvorenom često su u ponudi ovog bara.

drugi upravo čitaju