back to top

Stara Ada: priroda, hrana i mini zoo

stara-ada-terase_opt

Restoran Stara Ada u Banjaluci u zadnjih nekoliko godina je mjesto koje privlači sve veći broj ljudi. Prije svega radi se o izrazito velikom prostoru, kako u samom restoranu tako i u bašti. Mini zoološki vrt koji zauzima jedan dio bašte, od proljeća do zime, zaokuplja pažnju najmlađih gostiju.

Pripremila: Ivana Ljubičić

Opis: Restoran se nalazi na desnoj obali Vrbasa sa kapacitetom od 250 mjesta. Ovaj luksuzni kompleks pruža mogućnost savršenog odmora, uz prirodu, hranu i piće. Poseban utisak na posjetioce ostavlja upravo savršen sklad interijera i prirode. Kada je vrijeme lijepo možete jesti napolju, a nakon toga prošetati se putićima pored kaveza u kojima se nalaze paun, lane, soko i druge životinje. Mali zoološki vrt je postao posebna atrakcija za goste. Veliki prostor Ade pogodan je za organizovanje raznih proslava i vjenčanja. Ugođaj svakako upotpunjava muzika, koja je veoma često uživo, pa možete večerati uz tamburaše.

Ponuda: U ponudi su specijaliteti raznih krajeve, ali domaća kuhinja zauzima posebno mjesto. Također, veliki izbor pića i vinska karta goste ne ostavlja ravnodušnima.  Prosječan ručak košta između 30-35 KM.

Posebna napomena: Restoran Stara Ada otvoren je još davne 1956. godine, ali je nakon renoviranja prije nekoliko godina doživio preporod. Osim dobre hrane u ponudi su i apartmani, a česti gosti su  poznate muzičke zvijeze koje nerijetko atmosferu dovode do usijanja.

drugi upravo čitaju