back to top

Sanovnik žaba – Šta znači sanjati žabu?

Prema većini tumačenja, simbolika snova o žabi je krajnje pozitivna tako da ovi snovi ne treba da izazivaju u vama neke negativne emocije.

Sanjati žabu simboliše promene koje ćete doživeti u skorije vreme, a najverovatnije je reč o nekim pozitivnim promenama. Osim toga, žaba je često simbol nesvesnog dela naše ličnosti, ali i simbol plodnosti. Prema nekim tumačenjima, žaba u snovima može imati i seksualnu konotaciju.

Žaba nije uopšte čest motiv u snovima, ali ukoliko se pojavi, onda bi bilo dobro taj san protumačiti. Možda niste znali, ali žaba može da ima različitu simboliku i značenja u našim snovima.

Ipak, da biste došli do konkretnog značenja sna o žabi, potrebno je da uzmete u obzir sve okolnosti i detalje iz sna i da ih analizirate pažljivo. Bitno je da imate u vidu i kontekst samog sna, kako biste ga što tačnije protumačili.

Sada ćete videti neke od snova u kojima se žaba javlja kao dominantan motiv i videćete kako su ti snovi protumačeni.

sanjati zabu
Sanjati žabu simboliše promene koje ćete doživeti u skorije vreme, a najverovatnije je reč o nekim pozitivnim promenama.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati žabu?

Sanjati mirnu žabu

Ako ste sanjali žabu koja je mirna, onda je to dobar znak. Moguće je da ste dugo vremena pokušavali nešto da ostvarite ali niste uspeli. Period koji dolazi je baš vreme kada ćete uspeti da rešite sve što ste planirali. Konačno ćete videti da se vaš trud isplatio i da je vredelo sve što ste učinili.

Period koji dolazi će biti jako uspešan za vas a vi ćete biti jako zadovoljni i srećni. Dakle, san o žabi koja miruje ima pozitivnu simboliku, tako da za vas nema razloga da brinete.

Sanjati žabu na svojoj ruci

Ukoliko ste sanjali kako vam žaba stoji na ruci, onda je to znak da su pred vama brojne mogućnosti i da je na vama da li ćete ih iskoristiti ili ne.

Prilike vam se same pružaju, a ako odlučite da se malo potrudite moći ćete da ostvarite veliki uspeh i da postignete sjajne rezultate. Važno je samo da prepoznate prilike koje vam se pružaju i da ih iskoristite na pravi način.

Sanjati kako žaba skače

Ako ste sanjali kako žaba skače, to je onda znak da treba više da se posvetite nečemu ukoliko želite da postignete uspeh. Pre svega, treba jasno da definišete svoj cilj i da svu svoju pažnju usmerite na to.

Verovatno ste u stvarnom životu jako nepouzdana osoba koja često prelazi sa jedne stvari na drugu i koja ništa ne završi do kraja. Ovaj san bi trebalo da vam posluži kao opomena da se malo više posvetite svom cilju.

sanjati žabu
Ako ste sanjali kako žaba skače, to je onda znak da treba više da se posvetite nečemu ukoliko želite da postignete uspeh.

Sanjati kako žaba krekeće

Ako ste sanjali žabu koja krekeće, taj san ima pozitivnu simboliku. U skorije vreme ćete čuti neke lepi vesti koje će vas jako obradovati. Najverovatnije se te vesti tiču lično vas, a moguće je i da ćete primiti dobre vesti o osobi koja vam je draga a koja živi daleko.

Sanjati kako ste ulovili žabu

Ukoliko ste u snu ulovili žabu, taj san ima pozitivnu konotaciju. Naime, ovaj san znači da ćete u skorijoj budućnosti rešiti sve probleme i da ćete se osloboditi tereta. Pred vama je period mira i harmonije, tako da možete da se opustite.

Sanjati da ste jeli žabu

Ukoliko ste u snu jeli žabu, onda to nije dobro. Zapravo, ovaj san najavljuje svađe sa voljenom osobom, koje bi mogle znatno pogoršati vaš odnos i dovesti čak do raskida.

Osim toga, san u kojem jedete žabu može da ukazuje na eventualne probleme u komunikaciji sa ljudima u vašem okruženju. Vi ćete nailaziti na nerazumevanje i često ćete dolaziti u konflikte sa prijateljima i poznanicima.

Najbolje bi bilo da se povučete kad god dođe do neke neprijatne situacije, kako biste izbegli neku veću svađu.

Prema nekim drugim tumačenjima, san u kojem ste jeli žabu ukazuje na to da je pred vama jako neprijatan zadatak koji ćete morati da obavite u skorije vreme.

Ukoliko ste pritom progutali celu žabu odjednom, onda je to znak da ćete teško moći da progutate nečiju izjavu ili postupak, odnosno nećete biti u stanju da pređete preko toga. Najverovatnije je u pitanju izjava ili postupak neke bliske osobe koji će vas ostaviti bez komentara.

sanjati zabu
Šta znači sanjati žabu?

Sanjati malu žabu

Ukoliko je žaba u vašem snu bila mala, onda je to izuzetno dobar znak. Mala žaba je u snu uvek simbol za sreću i dobitak. Imaćete dosta uspeha na poslovnom planu, ali i u ljubavi.

Sanjati veliku žabu

Ako ste sanjali veliku žabu, to nije dobar znak. Pred vama je mnoštvo problema i briga koje će vas činiti jako napetim i neraspoloženim.

Moguće je da vam ništa neće ići od ruke i da se stvari nikako neće odvijati u vašu korist. Savetujemo vam da ne padate u očaj, već da ostanete pozitivni ma koliko situacija bila teška.

Jedino tako ćete uspeti da savladate sve probleme i da izađete iz teške situacije. Isto značenje i simboliku ima i san u kojem ste videli uginulu žabu.

Sanjati da ste okruženi žabama

Ukoliko ste u snu videli mnogo žaba, tj. ukoliko ste sanjali da ste okruženi žabama to implicira da niste sigurni u ispravnost izbora koje ste u prošlosti napravili.

Nemate nikakve koristi od toga da se vraćate u prošlost, nego morate da budete fokusirani na budućnost kako ne biste propustili šanse koje vam predstoje.

Sanjati žabu u travi

Žaba u travi u snovima može da najavi novo, zanimljivo poznanstvo. Moguće je da ćete uskoro upoznati osobu sa kojom ćete se zbližiti, pa ćete postati vrlo dobri prijatelji. Nije isključeno da ćete vi njemu tj. njoj ili on tj. ona vama biti kum/a na svadbi ili krštenju.

Preporuka

drugi upravo čitaju