back to top

Sanovnik nakit – Šta znači sanjati nakit?

Snovi o nakitu su uglavnom jako prijatni, naročito ako sanjate kako od nekoga dobijate nakit na poklon.

Sanjati nakit ima pozitivnu simboliku u većini slučajeva i ukazuju na nešto lepo što vas očekuje u bliskoj budućnosti.

Ipak, da biste otkrili pravo značenje vašeg sna o nakitu, važno je da uzmete u obzir sve detalje koje ste videli u snu i celokupan kontekst samog sna.

Jedino tako ćete moći da otkrijete njegovu pravu simboliku i da ga protumačite na pravi način.

Značenje vašeg sna će se razlikovati u zavisnosti od toga da li ste sanjali da kupujete nakit ili da ga dobijate na poklon, da li ste sanjali kako gubite nakit ili kako ste ga našli itd. Sve su to moguće situacije koje će odrediti značenje vašeg sna o nakitu.

U nastavku ćete videti neke od najčešćih snova u kojima nakit dominira kao glavni motiv. Takođe, videćete na koji način se tumače ovi snovi.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati nakit?

Sanjati da vidite nakit

Ako ste samo videli nakit u snu, onda je to dobar znak. Vas u budućem periodu očekuje dosta uspeha i sreće, tako da nema razloga da brinete.

Sanjati da ste kupili nakit

Ako ste sanjali kako ste kupili nakit, to nije dobar znak. U predstojećem periodu ćete se verovatno zadužiti i vaša finansijska situacija će biti izuzetno loša.

Moguće je da ćete mnogo novca dati na neku osobu koja to ne zaslužuje. Tek kasnije ćete shvatiti da ste napravili grešku i jako ćete se razočarati u tu osobu. Ovaj san treba da vas opomene da malo pažljivije rukujete novcem, kako kasnije ne biste ostali bez njega.

Prema drugim tumačenjima, san u kojem ste kupovali nakit ukazuje na neku svađu koja vas očekuje u skorije vreme, a uzrok svađe će najverovatnije biti neki finansijski problemi.

Sanjati nakit
Šta znači sanjati nakit?

Sanjati da prodajete nakit

Ako ste sanjali kako prodajete nakit, onda je to znak da ćete u skorije vreme sresti neku voljenu osobu.

Sanjati da dobijate nakit

Ako sanjate kako dobijate nakit na poklon, onda vas ovaj san upozorava da budete malo oprezniji u predstojećem periodu. Moguće je da ćete biti uvučeni u neke nelegalne radnje i poslove.

Verovatno će neko od kolega ili poslovnih saradnika pokušati na neki način da vas prevari, tako da se savetuje oprez.

Sanjati da vi nekome poklanjate nakit

Ukoliko ste u snu vi nekome poklonili nakit, to je dobar znak. Na poslovnom planu vas očekuje dosta uspeha i sreće. U tome će vam pomoći neke osobe, a vi im to nikada nećete zaboraviti i u svako doba ćete biti tu za njih.

Međutim, druga tumačenja kažu da ukoliko nekoj osobi poklanjate nakit u snu, to znači da ćete vi pružiti pomoć toj ili nekoj drugoj osobi u budućem periodu.

Sanjati nakit
Tumačenje sna nakit

Sanjati da ste našli nakit

Ako sanjate da ste našli nakit, onda je to znak da treba malo više da štedite novac, iako to nije u vašoj prirodi. Vi volite dosta da trošite i da čašćavate drage ljude. Ipak, savetujemo vam da uvek ostavite malo novca sa strane, jer nikada se ne zna u kakvu situaciju možete zapasti.

Sanjati da ste izgubili nakit

Ukoliko ste sanjali da ste izgubili nakit, onda je to znak da ćete u budućem periodu biti oštećeni na neki način. Moguće je da će vas neko pokrasti ili da će vam opljačkati stan ili kuću.

Ovaj san bi trebalo da vam posluži kao opomena da vodite više računa i da novac uvek nosite sa sobom.

Alternativno, san u kojem ste izgubili novac ukazuje na neku bolest koja vas očekuje u bliskoj budućnosti. To može biti bolest koja će zadesiti direktno vas ili neku osobu iz vaše bliže okoline.

Sanjati da stavljate na sebe nakit

Ako ste sanjali kako na sebe stavljate nakit, onda je ovaj san opomena za vas da se malo spustite na zemlju.

Moguće je da ste previše prepotentni i da precenjujete sebe samoga. Nemojte sebe hvaliti toliko, već dopustite da drugi sami izgrade mišljenje o vama.

Sanjati kako se kitite nakitom

Ukoliko ste u snu videli sebe kako ste okićeni nakitom, onda ovaj san ukazuje na vaše uzaludne želje i nadanja, koja se uglavnom tiču vašeg emotivnog odnosa.

Vi se nadate da ćete uspeti da promenite ponašanje voljene osobe, ali to će ići veoma teško. Upravo zato je moguće da ćete u ljubavi doživeti veliko razočaranje u predstojećem periodu.

Sanjati da nekoga kitite nakitom

Ako sanjate kako nekoga kitite nakitom, onda je to znak da vas očekuje dosta uspeha na poslovnom planu. Prema drugom tumačenju, ovaj san znači da osoba koju ste sanjali ima neke skrivene namere, koje najverovatnije nisu dobre.

Zato se savetuje da budete oprezni u budućem periodu, naročito ako ste sanjali neku osobu koju zaista poznajete u realnom životu.

Sanjati nakit
Sanovnik nakit – Šta znači sanjati nakit?

Sanjati da ste bacilli nakit

Ukoliko ste sanjali kako ste bacilli nakit, to je znak da ste ponosni zbog svega što ste postigli u životu. Vi ste jako sigurni u sebe i držite do svoje časti i dostojanstva.

Vama je vaš obraz najvažniji i ne biste ništa uradili što bi vas osramotilo pred drugim ljudima. Veoma vam je važno kakav utisak ostavljate u društvu.

Alternativno, san u kojem ste bacili nakit najavljuje svađu i konflikt sa partnerom, a moguć je i raskid u budućem periodu.

Sanjati da ste ukrali nakit

Ukoliko sanjate da ste ukrali nakit, onda ovaj san simboliše to da ćete u skorije vreme ući u neki ljubavnu vezu koja će verovatno biti tajna.

Preporučujemo da pročitate:

drugi upravo čitaju