back to top

Sanovnik ljubiti se – Šta znači sanjati ljubljenje?

Ljubljenje se kao motiv u snovima javlja prilično često, a simbolika tog sna je uglavnom pozitivna i ukazuje na to da vam je u stvarnom životu potrebna nečija pažnja i ljubav.

Šta znači sanjati ljubljenje? Simbolika snova o ljubljenju se razlikuje u zavisnosti od toga koga ste ljubili u snu. Moguće je da sanjate kako ljubite partnera, ali i brata, sestru, roditelje ili neke druge članove porodice i familije.

Osim toga, može se desiti da sanjate kako ljubite prijatelja, kako ljubite bebu ili kako čak ljubite neku nepoznatu osobu. To su samo neke od mogućih situacija koje se mogu pojaviti u vašem snu i odrediti njegovo značenje.

Da biste pravilno protumačili svoj san o ljubljenju, važno je da imate u vidu i sve ostale motive koje ste videli u snu.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati ljubljenje?

Sanjati ljubljenje sa partnerom

Snovi u kojima se ljubimo sa partnerom su dosta česti i mogu se tumačiti na razne načine. Naime, san u kojem se ljubite sa partnerom najčešće ukazuje na to da osećate da vam partner nije dovoljno posvećen. Vi čeznete za njegovom pažnjom i za nežnošću i upravo ta vaša potreba se reflektovala u snu.

Alternativno, san u kojem se ljubite sa partnerom ukazuje na to da je pred vama miran i harmoničan period i da ćete uspeti da rešite sve nesporazume.

Simbolika ovog sna se odnosi na sve one koji su u vezama. Međutim, simbolika sna se razlikuje ako ste u braku a sanjate ljubljenje sa partnerom, o čemu ćete saznati nešto više u nastavku teksta.

sanjati ljubljenje
Snovi u kojima se ljubimo sa partnerom su dosta česti i mogu se tumačiti na razne načine.

Sanjati ljubljenje sa mužem/ženom

Ljubljenje sa mužem, odnosno ženom, u snu ukazuje na svađe koje vas očekuju u kući. Verovatno će vaša rodbina početi preterano da se meša u vaš porodični život. Trebalo bi na vreme da im date do znanja da ne treba da se mešaju u vaše porodične odnose.

Sanjati ljubljenje sa članovima porodice ili familije

Ukoliko ste u snu poljubili u obraz nekoga od vaše porodice ili familije, na primer majku, brata, sestru ili možda nekog daljeg rođaka, taj san ukazuje na značaj te osobe u vašem životu.

Ta osoba je za vas jako važna i vi biste voleli da imate njenu pažnju i podršku u stvarnom životu. Voleli biste da vam da je ta osoba malo više posvećena i čeznete za tim da postanete malo bliži.

Naravno, simbolika sna je ista ako ste u snu videli da neko od članova vaše porodice ili familije ljubi vas.

Osim toga, ako ste u snu poljubili roditelja u obraz taj san vam najavljuje neko putovanje u skorije vreme.

Sanjati ljubljenje prijatelja u obraz

Ukoliko ste sanjali kako se sa prijateljem ljubite u obraz, onda taj san znači da vam u predstojećem periodu sledi pomirenje sa nekom osobom sa kojom ste duže vreme bili u konfliktu.

Najverovatnije je u pitanju prijatelj sa kojim ste se posvađali oko neke gluposti, ali sada kada ste zreliji shvatate da je to sve smešno. Jako vam nedostaje taj prijatelj na javi i upravo zbog toga ste sanjali ovakav san.

Vaša podsvest vam na ovaj način poručuje da bi trebalo da potražite tog prijatelja i da se pomirite sa njim.

sanjati ljubljenje
Šta znači sanjati ljubljenje?

Sanjati ljubljenje sa prijateljem u usta

Snovi u kojima se ljubimo sa svojim prijateljem u usta su dosta česti. Ovaj san nagoeštava da je pred vama romansa sa nekom osobom koja se nalazi u vašoj blizini.

To je najverovatnije neka osoba koju uopšte ne posmatrate kao potencijalnog partnera, a koja je uvek tu oko vas. Vaša romansa će verovatno prerasti u kvalitetnu ljubavnu vezu.

Sanjati kako ljubite dete ili bebu

Ako ste sanjali da ljubite dete ili bebu, to je onda znak da vas očekuju izuzetno lepa dešavanja u predstojećem periodu. Uspećete da rešite sve brige i probleme i u vašem životu će vladati mir i spokoj. Sličnu simboliku ima i san u kojem ste videli kako je dete ili beba poljubila vas.

Sanjati ljubljenje sa nepoznatom osobom

Ukoliko ste se u snu ljubili sa nekom nepoznatom osobom, onda je to znak da vi osećate kako nemate dovoljno slobode i privatnosti u realnom životu. Na neki način ste ugroženi i neko narušava vašu privatnost.

Sanjati ljubljenje sa osobom sa kojom ste u svađi

Ako ste se u snu ljubili sa osobom sa kojom ste u svađi, to je onda znak da vas ta osoba često dovodi u neprijatnu situaciju i izlaže vas sramoti. Vi se zbog te osobe osećate jako neprijatno i ugroženo. Pokušajte da razmislite ko bi ta osoba zaista mogla da bude i distancirajte se od nje.

sanjati ljubljenje
Sanjati ljubljenje sa osobom sa kojom ste u svađi

Sanjati ljubljenje sa osobom istog pola

Ljubljenje sa osobom koja je istog pola kao i vi ukazuje na to da vi imate potrebu dublje da istražite svoju sopstvenu svest i da se suočite sa svojim realnim željama, osećanjima i ciljevima.

Sanjati da odbijate nečiji poljubac

Ako ste u snu odbijali nečiji poljubac, taj san je znak da vam smeta prisustvo određenih ljudi u vašem životu. Voleli biste da se na neki način distancirate od njih, a ovaj san vam može poslužiti kao opomena da upravo to i uradite.

Sanjati kako ljubite mrtvu osobu

Ako ste sanjali kako ljubite nekoga ko više nije među živima, onda to nije dobar znak. Ovaj san ukazuje na to da bi neko od vaših poznanika mogao umreti u skorije vreme.

Međutim, ukoliko je u skorije vreme neko koga poznajete zaista preminuo i ako ste pričali o tome sa nekim ili ako ste mislili na to, onda ovaj san predstavlja samo odraz onoga što se desilo na javi. U tom slučaju se ne morate truditi da pronađete simboliku tog sna.

Sanjati kako se ljube druge osobe

Ukoliko ste sanjali kako se ljube neke druge osobe, to je znak da ste vi jako nesrećni u ljubavi. Moguće je da vam se sviđa neka zauzeta osoba i da jako patite zbog toga. Vi ste tu osobu previše idealizovali i smatrate da bolju od nje nećete naći.

Međutim, ovaj san treba da vas opomene da je možda i bolje što nije moguće da ostvarite tu vezu jer sigurno na ovom svetu postoji neko mnogo bolji za vas.

Preporuka

drugi upravo čitaju