back to top

Restoran Most, Ljubuški

most31

Tamo gdje caruje tradicija

Putniku namjerniku se hercegovačka zemlja može učiniti škrta i gruba, ali ako se nađe u ljubuškom kraju i predah napravi u restoranu Most, otkrit će neke čari za koje nije ni znao. A njih itekako ima…

Istražila: Dragana Nižić

most1 Lokacija: Obiteljski ugostiteljski objekt Most (restoran i motel) smjestio se na Teskeri u Ljubuškom, uz važnu prometnu vezu za susjednu Hrvatsku i tek kilometar od centra grada. No, kao takav ne predstavlja samo stajalište za odmor i usputan restoran uz cestu, on je odlično mjesto za uživanje u dubokoj hladovini i prilika da se čovjek malo rashladi uz rijeku Trebižat.

Povijest: Restorani sa dugom obiteljskom tradicijom su uvijek posebni, pa tako i sam Most. Tamo negdje do 1958. godine to je bila mala trgovačka kuća i kolarska radionica da bi polovicom te iste godine počela postojati kao Narodna gostionica Ljubuša. Nešto više o povijesti objekta gosti mogu saznati u konobi Stare priče koja podsjeća na neka prošla vremena. Danas ugostiteljsku djelatnost preuzima već treća generacija obitelji Zelić, a objekt je poprimio i mnoštvo novih sadržaja.

Opis: Za prijateljska i poslovna druženja na raspolaganju je restoran od 90 mjesta sa aperitiv barom i kaminom. Pored modernog dijela restorana gosti mogu uživati u rustikalnom dijelu za stolovima i klupama od masivnog drveta, natkrivenim voltama od stare cigle. U sklopu restorana je i natkrivena ljetna terasa sa 70 mjesta, kao i mala otvorena terasa (30 mjesta) pored rijeke, u sjeni starih platana. Za prigodne svečanosti, proslave i poslovne sastanke tu je klimatizirana banket dvorana od 60 mjesta s pogledom na rijeku i vrt. Gostima koji se žele zadržati na raspolaganju je smještaj u motelu. most2

Ponuda: Na tradicionalnom jelovniku, uz posebnu ponudu, razna predjela i jela po narudžbi svakako se ističe Tepsija ispod sača (17 KM) koju vrijedi probati. Tu su i domaći kolači, a pohvalno je što su domaćini voljni ponuditi i jelovnik za poseban program ishrane (na zahtjev).

Šta odabrati: Tradicionalne domaće specijelitete (domaći pršut, livanjski sir, pečenicu i kobasicu s uštipcima), uz čašicu rakije koju domaćini prave po staroj recepturi i čuvaju u svom podrumu.

most4 Napomena: Restoran posjeduje privatni parking odličnog kapaciteta, a za sve koji putuju sa djecom važno je napomenuti kako je tu i uređeno dječije igralište sa mnoštvom sadržaja za zabavu i igru. Dvorište je ograđeno, vidljivo i kao takvo izrazito sigurno za djecu što je veliki, veliki plus.

Cjelokupan dojam: Bogata i kvalitetna ponuda, predivan ambijent i ljubazni domaćini.

drugi upravo čitaju