Priprema za proljeće uz Franck biljne čajeve

img_5874

Uskoro nam dolazi proljeće. Godišnje doba kada bi se svi trebali malo više posvetiti svom tijelu i očistiti ga od toksina. Mnoge muči proljetni umor i nedostatak energije.

U ovom periodu uz pojačanu konzumaciju voća i povrća, potrebno je piti jako puno tekućine. Osim vode, čaj je izvrstan za čišćenje organizma.

menta_m

Čaj od kamilice – djeluje umirujuće i preporučujemo ga ne samo za vrijeme detoksikacije već tokom cijele godine.

Čaj od mente – ugodnog mirisa i ukusa blagotvorno djeluje na živčani sistem.

Čaj od šipka –  bogat izvor vitamina C, jača imunitet, daje snagu, te otklanja umor.

Kamilica, šipak i menta su ujedno i najpopularniji čajevi u BiH.

Inovativni lider u čaju

Franck čajevi uključuju bogat asortiman s više od 30 različitih okusa koji se dijele u tri segmenta: biljni, pravi i voćni čajevi. Riječ je o visokokvalitetnim proizvodima po vrlo pristupačnoj cijeni koji pružaju luksuz finog, toplog napitka za sve generacije.

Kvaliteta Franck čaja se, među ostalim, očituje i u gramaži samog proizvoda te korištenju vrhunskih sirovina. Tako, se za filtar vrećice koristi kvalitetan filtar papir i papirna traka koja proizvod čini sigurnim i ekološki prihvatljivim.

frank012_grz_111214

Inovacije i definiranje tržišnih trendova u kategoriji čaja smjernice su kojih se Franck pridržava od samoga početka proizvodnje čaja koja je u Francku započela davne 1968. godine. Ovu dinamiku poslovanja Franck primjenjuje i dan danas s mnoštvom noviteta u kategoriji čaja.

Kompanija tako radi na razvoju posebnih linija čajeva poput linije „Tragom prirode” sa sedam okusa raznog bilja koji su dobro poznati potrošačima poput majčine dušice, komorača, lipe itd. Tu je i linija pravih čajeva koja uključuje indijski, zeleni i žuti čaj, a u ponudi je i široka paleta voćnih okusa. Tako je nedavno lansirana i potpuno nova linija voćnih čajeva „Voćni+Moćni” s neodoljivim, egzotičnim sastojcima poput mangosteena, limete i slasnih acai bobica. Ova linija prati globalne trendove iz područja novih saznanja o vrijednostima namirnica i hrane.

Uz liniju čajeva Rituali, u ponudi je i linija sezonskih čajeva koji nude zanimljivu kombinaciju okusa posebno dizajniranih za zimski period. Uz široku paletu biljnih čajeva, posebno su osmišljeni i Franck čajevi za djecu. Bogatstvo voća i mješavina probranih biljaka namijenjena su za nježna nepca onih najmladjih i to pod nazivom Čarobno voće i Zabavna Cola.

drugi upravo čitaju