back to top

Nove Nestlé Fitness Delice žitarice

nestle-fitness-delice-chocolate

Ukusni i hranjivi hrskavi jastučići sa cijelim zrnom

Nestlé Fitness Delice žitarice za doručak dolaze u dvije varijante – sa čokoladnim i voćnim punjenjem

Sarajevo, 23. juni 2016. – Nestlé je proširio svoju ponudu žitarica za doručak s ukusnim i hranjivim hrskavim jastučićima sa cijelim zrnom Nestlé Fitness Delice, koji dolaze u dvije varijante – sa čokoladnim i voćnim punjenjem. Nestlé FITNESS Delice žitarice za doručak idealan su izbor za hranjiv i ukusan početak dana jer su napravljene od cijelog zrna pšenice, sadrže vitamine i minerale uključujući kalcij i željezo te su izvor vlakana.

nestle-fitness-delice-red-fruit

Mnogi nutricionisti ističu doručak kao osnovni postulat pravilne prehrane i najvažniji obrok u danu. Zbog toga, kao dobar izbor za doručak preporučuju odabir između raznolikih žitarica od cijelog zrna. Na ovaj način prehrana se obogaćuje dodatnim hranjivim tvarima – ugljikohidratima i biljnim bjelančevinama te vitaminima i mineralnim tvarima sadržanim u opni cijelog zrna. Osim toga, prema novim smjernicama o pravilnom načinu prehrane nazvanima Moj Tanjir (MyPlate), preporuka je da cijelim žitaricama bude ispunjena 1/4 tanjira, odnosno uobičajenog obroka. Osim što se naslanjaju na temeljne postulate pravilne prehrane, nove smjernice naglašavaju važnost uživanja u jelu, izbjegavanje velikih serviranja te uvrštavanje više različitih „boja” u serviranje jela.

Nestlé će i dalje nastaviti osluškivati potrebe svojih potrošača te razvijati proizvode koji su istovremeno ukusni i hranjivi. Povećanje udjela cijelog zrna, smanjenje udjela soli i šećera te obogaćivanje proizvoda vitaminima i mineralima samo su neka od nastojanja kojima kompanija podržava zdrave životne navike svojih potrošača.

Pozitivna prehrana – 10 kratkih savjeta našeg nutricionista

Ukusni recepti za jesti pozitivno svaki dan

drugi upravo čitaju