Krunisano 15 godina saradnje Fabrike cementa Lukavac i Općine Lukavac

fcl1

Fabrika cementa Lukavac najavila nove investicije, nastavak modernizacije proizvodnje te zalaganje za poboljšanje kvaliteta života građana u Lukavcu

Predstavnici Fabrike cementa Lukavac i Općine Lukavac danas su obilježili 15 godina uspješne saradnje. Tom prilikom članovi uprave FCL Izet Imamović i Stjepan Kumrić uručili su zahvalnice načelniku Općine Dževadu Mujkiću za dugogodišnju podršku koju je Općina Lukavac pružala u investicionim i drugim poslovnim aktivnostima koje je Fabrika cementa Lukavac poduzela u procesu stvaranja jedne ekološki i tehnološki moderne fabrike.

„Zahvalni smo predstavnicima Općtine Lukavac koju su prepoznali značaj i ulogu naše kompanije koja je generator pozitivnih promjena u postprivatizacijskom periodu. Naša strateška opredjeljenost je konstanto investiranje i modernizacija fabrike što u konačnici doprinosi poboljšanju kvaliteta života lokalne zajednice kroz kontinuitet zapošljavanja, angažman lokalnih dobavljača i pružaoca usluga, te poštivanje strogih EU propisa na polju ekologije. Nadamo se da ćemo i u budućnosti imati puno podršku Općtine u realizaciji naših dugoročnih planova i investicionih projekata koji slijede “ kazao je Imamović, član uprave Fabrike cementa Lukavac.

Ovom prilikom i Općina Lukavac uručila je zahvalnicu Fabrici cementa Lukavac za društveno odgovorno poslovanje te doprinos austrijskog investitora razvoju lokalne zajednice i izgradnji pozitivnog poslovnog ambijenta koji se desio pod okriljem Asamer Baustoffe AG grupe.

drugi upravo čitaju