back to top

Jača erekcija – 8 savjeta za jačanje penisa

Jača erekcija – kako postići jaču erekciju i poboljšati vaš seksualni život?

Izmjene u ishrani i načinu života, uzimanje suplemenata, kao i isprobavanje lijekova mogu pomoći nekome ko želi da ima jaču erekciju. Liječenje bilo kakvih emocionalnih i psiholoških problema, kao i komunikacija sa seksualnim partnerom, može biti od koristi.

Uporna erektilna disfunkcija može povremeno biti znak dublje psihološke ili fizičke bolesti. Uz to, kada se tačno treba obratiti ljekaru i nekoliko rješenja za pomoć kod erektilne disfunkcije bit će riječi u ovom članku, pa Nastavite čitati.

1.  Održavajte zdravu ishranu

Ishrana koja promoviše zdravlje srca takođe može promovisati zdravlje penisa. Studija objavljena u Central European Journal of Urology sugerira da ishrana u mediteranskom stilu može pomoći u očuvanju erektilne funkcije.

Faktori rizika za erektilnu disfunkciju uključuju stvari kao što su gojaznost, visok krvni pritisak, kao i druge probleme sa rizikom od srčanih bolesti. Promjena na mediteransku ishranu mogla bi pomoći u smanjenju ovih potencijalnih rizika.

2.  Često vježbajte

Prema istraživanjima, neaktivnost može naštetiti erektilnoj funkciji, dok se pokazalo da vježba podstiče seksualne reakcije. Vježba pojačava protok krvi po cijelom tijelu, uključujući i penis. Svaki dan pokušajte da vežbate najmanje 30 minuta.

jača erekcija
Jača erekcija – 8 savjeta za jačanje penisa

3.  Pokušajte koristiti lijekove

Pojačavanjem protoka krvi u penis, nekoliko lijekova može pomoći ljudima da dobiju i održe erekciju. Jedan od mnogih lijekova, kao što je TestoX, može vam pomoći da imate jaku erekciju veterinara. Ako je neko takođe na nitratnom lijeku ili alfa-blokatorima, trebao bi se kloniti gore navedenih opcija.

4.  Održavajte svoju težinu na zdravom nivou

Važan faktor u održavanju dobre erektilne funkcije je održavanje umjerene težine redovnim vježbanjem i hranljivom ishranom.

Prekomjerna težina može biti faktor rizika za dijabetes, a prekomjerni nivo šećera u krvi od ove bolesti može naštetiti nervima i krvnim sudovima.

Erekcija može biti izazovnija ako imate oštećenje nerava ili slabu cirkulaciju, što može smanjiti protok krvi u penis.

5.  Provjerite nivo testosterona

Na erektilnu funkciju ili seksualni nagon može uticati nivo testosterona. Sljedeći znakovi niskog testosterona mogu biti prisutni kod osobe:

  • Nizak seksualni pogon
  • Smanjena erektilna funkcija
  • Depresija
  • Zamor
  • Razdražljivost.
jača erekcija
Jača erekcija – 8 savjeta za jačanje penisa

6.  Izbjegavajte pušenje

Pušenje može prouzrokovati erektilnu disfunkciju smanjenjem protoka krvi u penis. Pušenje šteti zdravlju krvnih sudova i povezano je sa bolešću srca ili čak krvnih sudova, što takođe može uticati na erektilne performanse.

7.  Smanjen stres

Hormon kortizol, koji pomaže u kontroli krvnog pritiska i krvožilnog sistema, oslobađa se kada doživimo stres. Hronični stres može uticati na sposobnost muškarca da se reprodukuje i može promeniti način na koji se proizvodi testosteron, smanjujući seksualni nagon ili želju i povećavajući rizik od impotencije i erektilne disfunkcije. Erektilna funkcija se može poboljšati kontrolom i minimiziranjem stresa.

8.  Ograničite konzumaciju alkohola

Alkohol smanjuje seksualnu reakciju i čini održavanje erekcije izazovnijim. Zloupotreba alkohola može oslabiti sposobnost osobe da seksualno reaguje. Ovo bi na kraju moglo uzrokovati erektilnu disfunkciju. Ako mislite da polako postajete previše ovisni o zloupotrebi alkohola ili supstanci, to je znak da potražite pomoć zdravstvenih stručnjaka i koristite recepte poput tadalafila 20 mg u skladu sa zahtjevima vašeg tijela i osigurate redovno uzimanje tretmana za oporavak.

Konzumaciju alkohola treba ograničiti ili izbjegavati za poboljšanje erekcije. Pojedinac možda žele da razmišljaju o organizovanju romantičan događaj bez alkohola ili produženje njihovog perioda alkohol-posta.

Jača erekcija – 8 savjeta za jačanje penisa
Jača erekcija – 8 savjeta za jačanje penisa

Zaključak

Određenim prilagođavanjem ishrane i načina života ili otvorenim sa seksualnim partnerima, pojedinac može postići jače erekcije. Takođe bi moglo biti korisno uzimati određene lijekove ili suplemente.

Osoba također može razgovarati sa ljekarom kako bi otkrila uzrok tekuće erektilne disfunkcije. Simptomi erektilne disfunkcije mogu povremeno biti znak druge bolesti i često im se može pomoći liječenjem ili upravljanjem tim stanjem.

Pored toga, za one koji su seksualno aktivni ili imaju zabrinutost za svoje seksualno zdravlje, razmatranje redovnog testiranja na spolno prenosive bolesti u Levittownu, NY, je od suštinskog značaja. Poduzimanje proaktivnih koraka poput ispitivanja spolno prenosivih bolesti može pomoći u osiguravanju seksualnog zdravlja i sprečavanju širenja spolno prenosivih bolesti

Preporuka

drugi upravo čitaju