back to top

Element Illy: idealno mjesto za dnevnu kafu, ali i noćni izlazak

1463017_14375803131322_opt

Element Illy je novootvoreni restoran u sarajevskom Importanne centru. Radi se o mjestu dobre hrane i vrhunskih poslastica, o kojima brine direktor restorana poznati bh. kuhar Nermin Hodžić.

Istražio: Adnan Učambarlić

Opis: Vizuelni koncept ovog restorana osmislio je poznati bh. arhitekta Amir Vuk Zec. Zanimljivo uređeni prostor je širok, sa dovoljno intimnog prostora za sve koji se žele izdvojiti, a čitavim prostorom dominira veliki šank. Restoran je otvoren od jutra do ponoći, a nudi sjajne kulinarske specijalitete kao i jedinstvene kafe i čajeve aromatičnog okusa koji se ne zaboravlja.Element Illy spaja vrhunsku, vrlo sofisticiranu i relativno modernu hranu i poslastice sa odličnim servisom, elegantnim ambijentom i vrhunskim pićima i optimalnim odnosom cijena i kvaliteta. Restoran je pogodan za dnevne izlaske, ali i noćne. Tu su i alkoholna pića poznatih svjetskih brendova, a često se organizuju i svirke uživo.

Ponuda: Cjelokupna ponuda restorana pažljivo je odabrana kako bi u njoj uživale sve generacije ljubitelja vrhunske hrane, poslastica i kafe Illy koja je napravljena isključivo od najboljih Arabica sorti kafe i karakteriše je jak miris i vrhunska aroma.
Za sve ljubitelje poslastica, iz ponude se izdvaja sladoled napravljen od vrhunskih Agrimontana baza, koje se zasnivaju na čistim i visokokvalitetnim prirodnim sirovinama bez mono-diglicerida i vještačke arome.
Za sve ljubitelje čaja tu je specijalna ponuda – pažljivo odabrani čajevi jednog od vodećih svjetskih brendova Dammann Freresa.

Šta odabrati: Gosti na prvo mjesto iz ponude restorana izdvajaju odličnu kafu, a nakon nje sladoled i cijeđene sokove. Što se hrane tiče, šta god gosti odabrali – neće pogriješiti, budući da se namirnice i sastojci pažljivo biraju, a svjetski priznati kuhari ih uobličavaju u vrhunske specijalitete. Za neku bržu varijantu, tu su odlični, a jeftini sendviči po cijenama od 3 do 5 KM.

Napomena: Restoran stalno objavljuje nove povoljnosti i ponude na svojoj Facebook stranici, a tu je i happy hour utorkom od 16 do 19 sati. Također, u restoranu gosti sada mogu čitati i kuharice vrhunskih svjetskih majstora kuhinje.

drugi upravo čitaju