back to top

Sanovnik operacija – Šta znači sanjati operaciju?

Ukoliko ste u skorije vreme operisani ili ako tek treba da se operišete, ako se operisala neka vama bliska osoba ili ako ste sa nekim pričali o operaciji, onda je to sigurno ostavilo utisak na vas.

Šta znači sanjati operaciju? Poznato je da sve emocije i dešavanja na javi često dolaze i u naše snove, pa se u ovom slučaju može desiti da sanjate operaciju. To znači da ste suviše preopterećeni mislima o operaciji i vaš san ne mora da ima nikakvu posebnu simboliku.

Međutim, nekada se može desiti da snovi o operaciji prenose različite poruke i imaju svoju sopstvenu simboliku. Naravno, da biste pravilno protumačili san o operaciji, važno je da imate u vidu sve elemente koje ste videli u snu i da ih povežete u celokupan kontekst sna. Samo tako ćete doći do njegove prave simbolike.

Zapravo, važno je da se setite da li ste se u snu vi operisali ili se operisala neka druga osoba, da li ste možda vi vršili neku operaciju itd. Sve su to mogući snovi i svaki od njih ima drugačije značenje i simboliku, a nešto više o tome ćete saznati u nastavku ovog teksta.

Sanovnik i sanjarica značenje i tumačenje snova – Šta znači sanjati operaciju?

Sanjati da vidite operaciju

Ukoliko ste samo videli operaciju u snu, onda je to znak da treba da povedete više računa o svom zdravlju u predstojećem periodu. Ovaj san bi trebalo da vas podstakne da isproveravate svoje zdravlje, jer moguće je da imate neku zdravstvenu tegobu a da to i ne znate.

Ako ne budete na vreme otišli kod lekara, moguće je da ćete završiti čak u bolnici.

Osim toga, ovaj san može značiti da neka osoba iz vaše porodice ili neka druga vama bliska osoba ima određeni zdravstveni problem.

sanjati operaciju
Šta znači sanjati operaciju?

Sanjati da se operišete

Ukoliko jasno u snu vidite svoju sopstvenu operaciju, onda to opet ukazuje na neke zdravstvene probleme koje možete očekivati u budućem periodu. Preporučuje se oprez i redovno posećivanje lekara.

Sanjati da ste uspešno operisani

Ako ste sanjali kako ste uspešno operisani, to je dobar znak. Ovaj san ima pozitivnu simboliku i ukazuje na to da ćete u budućem periodu uspeti da se rešite svih briga i problema koji su vas mučili.

Skinućete veliki teret sa sebe i počećete da razmišljate mnogo pozitivnije. Osim toga, shvatićete da ste brinuli za neke stvari kada uopšte nije bilo potrebe. Period koji je pred vama biće pun uspeha, lepog raspoloženja i pozitivnih misli.

Sanjati krvarenje na operaciji

Ako ste u toku sna videli i mnogo krvi na operaciji, to je loš znak. Naime, ovaj san odražava vašu patnju i bol koji proživljavate u budnom stanju jer ste jako povređeni i razočarani od strane neke bliske osobe kojoj ste verovali. Vi postepeno gubite kontrolu i niste u stanju da sami upravljate svojim životom.

Sanjati kako osećate anesteziju

Ukoliko ste u snu osećali anesteziju u toku operacije, to znači da vi krijete svoja osećanja i da ne smete javno da ih priznate. Osim toga, vi krijete svoje brige i probleme od drugih i sve trpite u sebi.

Sanjati da je operisana neka druga osoba

Ako ste sanjali kako je neka druga osoba operisana, onda to nije dobar predznak. U periodu koji sledi možete očekivati neku promenu koja neće biti nimalo prijatna.

Zapravo, moguće je da se ta promena ne tiče direktno vas nego neke osobe iz vašeg okruženja, ali vama se to nikako neće svideti.

sanjati operaciju
Sanjati da je operisana neka druga osoba

Sanjati kako posmatrate operaciju

Ukoliko ste sanjali kako posmatrate operaciju, onda taj san znači da vas uskoro očekuju neke iznenadne vesti. Moguće je da ćete čuti nešto što niste očekivali, a što se tiče direktno vas ili neke vama bliske osobe.

Takođe, san u kojem gledate operaciju može da bude i simbol bolesti koja očekuje vas ili neku osobu iz vašeg bližeg okruženja.

Sanjati da vi nekoga operišete

Ukoliko ste sanjali kako vi nekoga operišete, onda je to znak da vam sledi dosta obaveza u budućem periodu. Neko će očekivati da vi za njega uradite posao i da ste mu uvek na raspolaganju. To će vam predstavljati veliki teret i pritisak i pokajaćete se što ste se ikada ponudili da pomognete toj osobi.

Prema nekim drugim tumačenjima koja nam donosi sanjarica, san u kojem vi nekoga operišete znači da ste vi jako sigurni u sebe. Međutim, nekada se dešava da ste jako umišljeni i da zbog toga mnogima niste simpatični.

Ovaj san bi trebalo da vas opomene da se malo spustite na zemlju i da postanete svesni svojih realnih mogućnosti. Lepo je imati samopouzdanje, ali znajte da niko ne voli umišljene i prepotentne osobe.

sanjati operaciju
Ukoliko ste sanjali kako vi nekoga operišete, onda je to znak da vam sledi dosta obaveza u budućem periodu.

Sanjati hirurga koji se sprema za operaciju

Ukoliko ste sanjali hirurga koji se sprema da operiše, to je znak da će vas kolege na poslu na neki način prevariti i dovesti vas u neprijatnu situaciju.

Osim toga, treba da znate da je oko vas dosta lažnih prijatelja koji samo traže način da vam napakoste. Pokušajte da razmislite na koje se osobe ovaj san odnosi i distancirajte se od njih što pre.

Dakle, ovo bi bili neki od tipičnih snova u kojima se kao dominantan motiv javlja operacija. Videli ste da simbolika ovih snova može da bude i pozitivna i negativna, zavisno od ostalih motiva u snu.

Međutim, kao što smo već rekli, ako ste u skorije vreme bili na operaciji ili nešto slično, onda ovaj san ne mora imati simboliku. Takođe, ovi snovi nemaju nikakvo značenje ukoliko se bavite medicinom i ukoliko svakodnevno prisustvujete operacijama ili ih lično vršite.

Preporuka

drugi upravo čitaju