back to top

Sanovnik petao – Šta znači sanjati petla?

Snovi o petlu mogu da imaju različitu simboliku, a nešto više o tome saznaćete u nastavku teksta.

Šta znači sanjati petla? Ako u snu vidite petla ili kako ga u Bosni još zovu horoza, to upozorava na bolest. Može se desiti da ćete na vreme otkriti problem koji vas muči pa ćete uspeti da se izlečite uz minimalne posledice.

Postoji opasnost da ćete posle tako stresnog iskustva postati opterećeni zdravljem i da ćete svaki simptom tumačiti kao povratak bolesti ili početak nove, mnogo strašnije.

sanjati petla
Štna znači sanjati petla?

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati petla?

Sanjati kako vidite petla

Ako sanjate kako vidite petla, onda je to znak da ste vi dosta prepotentna osoba koja voli da se hvali.

U skorije vreme ćete sigurno ostvariti neki veći uspeh i počećete mnogo da se hvalite zbog toga, a ljudi će zbog tog hvalisanja početi da vas izbegavaju.

Ovaj san bi trebalo da vas podstakne da budete malo umereniji i da se ne hvalite na sav glas postignutim uspesima.

Međutim, postoje i drugačija tumačenja sna u kojem vidite petla. Naime, prema nekim tumačenjima, ovaj san može ukazivati na bolest koja će zadesiti vas ili neku osobu koja vam je bliska.

Najverovatnije će na vreme doći do izlečenja bolesti, ali u vama će svakako uvek ostati strah da se ta bolest ne javi ponovo.

Sanjati kako čujete petla

Ako sanjate kako čujete petla, onda je to znak da ste vi primorani da slušate neku osobu kako se neprestano hvali i veliča sebe.

Vas to ponašanje jako iritira i vi se trudite da izbegavate tu osobu, ali okolnosti vas uvek postavljaju negde u blizini te osobe.

Ovaj san bi samo trebalo da vas opomene da sačuvate svoje mišljenje za sebe i da ne ulazite ni u kakve konflikte i diskusije u budućem periodu.

Alternativno, san u kojem ste čuli petla kako kukuriče može da bude najava za neke loše vesti koje vas očekuju u predstojećem periodu.

Najverovatnije ćete primiti vesti koje se tiču vaše celokupne budućnosti, tako da ćete morati da odustanete od nekih svojih planova i ciljeva.

sanjati petla
Kakvo značenje ima petao u snovima?

Sanjati više petlova

Ako sanjate više petlova na jednom mestu, taj san predstavlja najavu za neprijatne situacije, svađe i diskusije koje vas očekuju u predstojećem periodu.

Najverovatnije ćete imati problema na poslu, a trebalo bi da se čuvate poslovnih partnera i kolega koje vas smatraju konkurencijom.

Sanjati kako se petlovi bore

Ako sanjate kako se petlovi bore, onda je to znak da vas neka osoba u vašem okruženju smatra svojim suparnikom.

Takođe, moguće je da i vi vidite u nekoj osobi suparnika, odnosno suparnicu. Najverovatnije je u pitanju ljubav, ali može se desiti da se simbolika ovog sna odnosi i na posao.

Sanjati kako koljete petla

Ukoliko ste u snu klali petla, onda je to znak da vi niste zadovoljni svojom pozicijom na poslu, ali ste primorani da radite tu i da trpite sve što vam se dešava.

U snu čuti kukurikanje petla

Kada u snu čujete kukurikanje petla, to označava nepovoljne vesti. Verovatno ćete očekivati važno saopštenje koje bi značajno moglo da utiče na vašu budućnost.

Umesto onoga čemu ste se nadali, dobićete rezultate koji će vas obeshrabriti i naterati da se zapitate da li biste trebali da insistirate na tom planu.

Sanjati petla koji jure kokoške

Ako u snu vidite petla koji juri kokoške, to implicira da vam se sviđa ženskaroš. Moguće je da ste zaljubljeni u osobu koja je veoma inteligentna i zanimljiva, ali nikako ne uspeva da se skrasi.

Iako ste svesni njegove/njene prirode, potajno se nadate da ćete da/je vi promeniti i da će zbog vas prošlost ostaviti iza sebe.

sanjati petla
Sanovnik petao

Sanjati da ste dobili petla

Kada sanjate da vam je neko poklonio petla to implicira da vam se na javi neko previše meša u život. Do sada vam je ta osoba zavirivala u novčanik i šerpu, a odnedavno se bavi i vašim odnosom sa partnerom.

Ne postoji lep način da mu/joj date do znanja da vam nije potreban mentor da biste naučili da živite.

Sanjati da ste nekome dali petla

Ako ste sanjali da ste nekome poklonili petla to znači da morate da shvatite izreku „put do pakla je popločan dobrim namerama“. Ma koliko nekoga voleli ne smete sebi da dozvoljavate da mu/joj se mešate u život, namećete svoje ideje, odluke i planove.

Ovo se posebno odnosi na odrasle osobe koje su savršeno sposobne da se brinu o sebi. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži.

Sanjati da ste ukrali petla

Ukrasti petla u snu može da bude znak da ste vrlo vešt manipulator.

Vi možete da relativno lako nagovorite druge ljude da se ponašaju onako kako vi želite. Vaše metode donose više nego dobre rezultate.

Preporuka

drugi upravo čitaju