back to top

Modernizujte Vašu kuhinju i zadržite kvalitet svoje hrane!

Kuhinje predstavljaju jednu od najuzbudljivijih prostorija za renoviranje obzirom da se smatraju srcem svakog doma. Pored njihovog izgleda bitno nam je da je naša kuhinja funkcionalna, da nam njeni uređaji olakšaju pravljenje i kvalitetno skladištenje hrane.

Vaša kuhinja je zastarjela?

Na bezbroj načina možete preurediti Vašu kuhinju, za početak potrebno je da napravite funkcionalan prostor u kojem će te uživati vi, ali i vaši gosti. 

  • Ofarabajte vaše zidove i kuhinjske elemente

Dodavanje novog sloja boje na kuhinjske zidove i kuhinjske elemente jednostavan je način da prostoru date novi život. Ne možete pogriješiti sa svjetlijim bojama poput bijele ili svijetlo sive, jer će one učiniti vašu kuhinju svježom i čistom. Zemljani tonovi kao što su kadulja zelena i bež također dobro pristaju kuhinjama jer se osjećaju ugodno i podsjećaju na boravak u prirodi. Takođe boju vaših kuhinjski ormarića možete uskladiti sa bojom vašeg hladnjaka.

  • Dodajte tapete

Tapeta je jednostavan način da podignete svoju kuhinju uvođenjem uzorka i teksture u prostor. Razmislite o nanošenju tapeta na područja kao što su stražnja površina, istaknuti zid ili unutrašnjost staklenih prednjih ormara kako biste stvorili zadivljujuću žarišnu tačku, unijeli osobnost i unijeli dašak neočekivanog šarma u svoju kuhinju. Ako na stražnju površinu dodate tapetu, provjerite može li se brisati kako biste lako mogli očistiti prskanje masnoće od kuhanja.

  • Promjenite ručke na vašim ormarićima

Mijenjanje ručki s kojim su došli vaši ormarići jednostavan je, ali učinkovit način da poboljšate izgled svoje kuhinje. Razmotrite materijale poput brušenog mesinga ili poliranog nikla za luksuzan i bezvremenski dodir ili se odlučite za mat crnu boju ili završnu obradu od nehrđajućeg čelika za modernu i elegantnu estetiku. Ovi mali detalji mogu značajno utjecati, dodajući dašak sofisticiranosti i kohezivnosti dizajnu vaše kuhinje.

  • Dodajte novu rasvjetu

Ako vaša kuhinja ima samo ambijentalno osvjetljenje, razmislite o dodavanju radne i akcentne rasvjete za profinjeniji izgled. Radna rasvjeta ključna je za područja kao što su radne ploče i sudoper, stoga razmislite o ugradnji podesivih LED svjetiljki za ugradnju ili visilica. Također možete nadograditi svoju ambijentalnu rasvjetu pomoću prigušivih stropnih svjetiljki ili lustera.

  • Dodajte nove kuhinjske uređaje

Najbitnija stavka u svakoj kuhinji jesu uređaji pomoću koji pravite i skladištite hranu. Zamjenite stari električni šporet sa novom ugradbenom rernom i pločom za kuhanje. 

Hladnjaci zauzimaju najvažnije mjesto u svakoj kuhinji.

Pored toga što trebaju biti veoma funkcionalni takođe treba da se uklope u cjelokupan izgled kuhinje. Danas postoji veliki izbor hladnjaka sa inovativnom tehnologijom i energetskom učinkovitošću. Prostor kojim raspolažete kao i potrebe vaše porodice odrediće veličinu i visinu vašeg hladnjaka. 

Ukoliko nemate podrum ili spremište idealan izbor bi bio model sa dvokrilnim vratima, koji bi vam omogućio rjeđu kupovinu veće količine namirnica. Ovakav izbor hladnjaka bi takođe odgovarao višečlanim porodicama, ali onim koji vole priređivati zabave za svoje prijatelje.  Sa druge strane za samce će biti dovoljan i mali hladnjak do 100l. 

Stavke na koje trebate obratiti pažnju pri odabiru hladnjaka jesu dimenzije, zapremina, potrošnja električne energije, energetski razred, razina buke i inverter kompresor.

drugi upravo čitaju