back to top

Sanovnik kornjača – Šta znači sanjati kornjaču?

Ako ste nedavno vidjeli neku kornjaču, onda je moguće da je i sanjate, pa u tom slučaju ne morate tumačiti svoj san.

Šta znači sanjati kornjaču ako san nije povezan sa zbivanjima na javi?  Onda bi trebalo da pokušate da protumačite svoj san.

Prema većini tumačenja, kornjača u snovima simboliše mudrost, strpljenje ali i dugovječnost. Ipak, tačna simbolika sna u kojem ste vidjeli kornjaču će zavisiti od toga u kojoj situaciji ste sanjali kornjaču i šta ste još u tom snu vidjeli.

Moguće je da sanjate držanje rukama, da vidite kornjaču, kako se plašite kornjače itd. Sve su to moguće situacije u kojima možete vidjeti kornjaču i svaka od tih situacija se tumači na drugačiji način.

U nastavku ovog teksta pogledajte sta znači sanjati kornjaču i kako izgleda njihovo tumačenje. Nakon čitanja ovog kratkog vodiča za tumačenje snova, kasnije će vam biti mnogo lakše da sami protumačite neki sličan san u kojem se kornjača pojavi kao dominantan motiv.

Šta znači sanjati kornjaču?
Šta znači sanjati kornjaču?

Šta znači sanjati kornjaču?

Ako sanjate kako vidite kornjaču, onda je to jako dobar znak. Ovaj san ukazuje na to da vi idete pravim putem u životu i da umijete da vrijednujete prave stvari.

Vaši ciljevi su realni i zato vi sa lakoćom uspevate da ih ostvarite. U poslu imate uspjeha, a odnosi sa ljudima u okruženju su vam veoma dobri.

Oko sebe imate nekoliko dobrih prijatelja na koje uvijek možete da se oslonite i ne volite da trošite svoje vrijeme sa ljudima koji na vas djeluju negativno.

Osim toga, san u kojem ste vidjeli kornjaču znači da ste vi osoba koja je veoma sigurna u sebe i koja ima čvrsto definisane stavove.

Vi ne dozvoljavate da vas bilo šta poremeti i nikada ne odustajete od svog cilja. Svjesni ste da morate biti strpljivi i uporni ukoliko želite da postignete neki uspjeh.

Međutim, san u kojem ste vidjeli kornjaču može i drugačije da se tumači. Zapravo, ovaj san može da znači da ste vi jako nesretni u ljubavi i da vam osoba koja vam se dopada ne uzvraća osjećanja.

Saznajte kako da se osoba zaljubi u vas uz pomoć nekoliko trikova.

Ukoliko ste u vezi ili u braku, vjerovatno ste jako nesretni, tako da bi ovaj san trebalo da vas podstakne da razmislite da li i dalje želite da ostanete sa tom osobom.

Moguće je da ste partnera previše idealizovali i da ste tek vremenom shvatili da ništa nije onako kao što ste vi mislili da će biti. U tom slučaju, najbolje je da se raziđete i da svoju sreću potražite na drugoj strani.

Sanjati kako držite u ruci kornjaču

Ako sanjate kako u ruci držite kornjaču, onda je to znak da bi trebalo da budete malo strpljiviji i da sačekate prije nego što nešto odlučite ili pre nego što načinite sljedeći korak.

Vi često postupate brzopleto i onda se dešava da pogriješite. Zato bolje sačekajte malo, kako biste doneli pravu odluku.

Takođe, ovaj san vam govori da treba da uživate u sadašnjem trenutku i u svim lijepim stvarima koje vas okružuju. Sve ostalo što treba da dođe, doći će kada to budete najmanje očekivali.

Šta znači sanjati kornjaču?
Šta znači sanjati kornjaču?

Sanjati kako jurite kornjaču

Ako ste sanjali kako jurite kornjaču, onda je to znak da ćete u skorije vrijeme biti primorani da odlučite nešto veoma važno.

Najvjerovatnije je u pitanju neka važna odluka koja se tiče vašeg posla jer vi niste zadovoljni sadašnjom pozicijom na poslu i sredinom u kojoj živite i radite.

Voljeli biste da napravite veliku promjenu u svom životu i da promjenite svoj život iz korijena. Moguće je da razmišljate o tome da se odselite u neki veći grad ili čak u drugu državu gdje biste mogli naći mnogo bolji posao.

Sanjati kako jašete neku veliku kornjaču

Ukoliko ste u snu vidjeli sebe kako jašete ogromnu kornjaču, taj san ima dobru simboliku. U budućem periodu vas očekuje neko putovanje, najvjerovatnije kada je u pitanju posao.

Sve svemu, na tom putovanju ćete se lijepo zabaviti, a u poslu ćete imati dosta uspjeha u narednom periodu.

Sanjati kako se plašite kornjače

Ako sanjate kako imate strah od kornjače, onda je to znak da se vi ne prikazujete u svom pravom svjetlu. Vi krijete određene aspekte svog karaktera i ne volite javno da iskazujete svoja prava mišljenja.

Ukoliko imate san u kojem osjetite kako se plašite kornjače, to znači da bi trebalo da skinete masku koju nosite pred drugima i da se prikažete onakvima kakvi zaista jeste. U suprotnom, može se desiti da u život privučete neke totalno pogrešne osobe.

Sanjati kako ubijate kornjaču

Ukoliko ste sanjali kako ubijate kornjaču, taj san ima jako lošu simboliku. Naime, ovaj san ukazuje na to da ćete u predstojećem periodu ostati bez nečije podrške koja vam je mnogo značila.

Moguće je da će vam prijatelji okrenuti leđa kada vam budu najpotrebniji. Vi nećete dobiti pomoć koju ste očekivali i bićete jako razočarani u periodu koji dolazi.

Šta znači sanjati kornjaču?
Šta znači sanjati kornjaču?

Sanjati da vas kornjača juri

Ako ste sanjali da bježite od kornjače to je znak da ne želite da se suočite sa problemom koji imate. Stalno ga „gurate pod tepih“ jer nemate volje niti snage da se time pozabavite.

Moguće je da izbjegavate neku obavezu ili zadatak, dok se rokovi za njihovo izvršenje sve više bliže.

San u kome vidite kako neko bježi od kornjače ukazuje na lijenjost. Trenutno ste u fazi kada vam se ništa ne dâ.

Nemate motivacije niti želje da se pokrenete, nego samo gledate kako vam se problemi i obaveze nagomilavaju. Moraćete se vrlo brzo „trgnuti“ i krenuti u akciju, ukoliko želite da spriječite negativne posljedice svog nemara.

Da krenete u akciju na javi možee označavati da počnete sa vježbanjem. Krenite u akciju sa pripremama za ljeto 2024. i ostvarite željene kilograme.

Sanjati da vas je kornjača napala

Agresivne kornjače su na javi skoro nezamislive, međutim, ako ste sanjali kako vas kornjača napada to znači da ste ljuti ili frustrirani zbog nečega što vam se dogodilo u stvarnom životu.

Drugo značenje ovakvog sna jesu neispunjene želje ili ciljevi zbog kojih ste nesretni.

Sanjati kako je kornjača napala nekog drugog ukazuje na to da ćete pomoći voljenoj osobi da riješi neki problem.

Vjerovatno do ne davno niste ni znali da ga ima, jer se on/ona trudio tj. trudila da vas ne opterećuje time, pošto zna da i sami imate mnogo briga. Ipak, zajedničkim snagama ćete uspjeti da se izborite sa time.

Sanjati da vas je kornjača ugrizla

Ukoliko ste sanjali da vas je kornjača ugrizla to predstavlja upozorenje na to kome se povjeravate i šta o ljudima pričate.

Možda će vas izdati neko kome vjerujete, a moguće je i da ćete izgubiti strpljenje i iz svog života izbaciti ljude za koje vjerujete da nisu iskreni i pravi prijatelji.

Još jedna životinja koja u snovima simbolizira da imate neiskrene prijatelje je majmun. Dakle, sanjati majmuna ima značenje da na javi imate neiskrene i lažne prijatelje.

Ako je kornjača iz vašeg sna ugrizla nekog drugog to implicira da nećete više željeti da čekate da voljena osoba donese odluku koja se tiče vašeg života.

Moguće je da ste nekome izjavili ljubav, a još čekate odgovor sa druge strane. Ovakav san može da ukazuje i na to da niste sigurni da vaš partner tj. partnerka želi da učini ustupke kako bi vam zajednički život bio kvalitetniji i ljepši.

Preporuka

drugi upravo čitaju