back to top

Sanovnik vuk – Šta znači sanjati vuka?

Vuk u snu

Sanjati vuka nije toliko čest motiv u snovima, pa bi zato bilo dobro da pokušate da protumačite san u kojem vidite vuka. Ovi snovi mogu biti prilično neprijatni i zastrašujući, ali u većini slučajeva vuk nema negativnu simboliku, tako da ovaj san ne treba da vas plaši.

Vuk je u snovima obično simbol opstanka, samopouzdanja, ali i lepote, samoće i tajanstvenosti. Nekada vuk u snovima može imati i negativnu simboliku i ukazivati na agresiju ili na neku opasnu situaciju koja vas očekuje u bliskoj budućnosti. Tačno značenje sna o vuku će zavisiti od toga u kojoj situaciji ste sanjali vuka i šta se sve pojavilo u vašem snu.

Može se desiti da sanjate pitomog ili agresivnog vuka, bolesnog vuka, belog ili crnog vuka, kako jurite vuka ili kako ga ubijate itd. Zato je važno da detaljno analizirate svoj san pre nego što počnete da ga tumačite. Sada ćete videti neke od snove u kojima se vuk javlja kao motiv i videćete kako se ti snovi tumače.

sanjati vuka
Sanovnik vuk – Šta znači sanjati vuka?

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati vuka?

Zdrav vuk – Ako ste sanjali vuka koji je pitom i zdrav, onda je to dobar znak. Vi ste osoba koja je veoma sigurna u sebe i koja ima tačno definisane ciljeve u životu. Vi ste jako odlučni i uvek imate svoj stav koji ne menjate. Ljudi vas naročito vole jer mogu da se oslone na vas u svako doba.

Bolestan vuk – Ako je vuk u vašem snu bio bolestan, onda je to znak da prolazite kroz jako težak period u životu i da ste zbog nečega povređeni i razočarani. Ipak, vi ne želite da druge ljude opterećujete svojim problemima, pa ste se odlučili da sami to prevaziđete bez bilo čije pomoći.

Agresivan vuk – Ukoliko ste sanjali vuka koji je agresivan, onda taj san znači da će vas povrediti neka jako bliska osoba. Zato vam savetujemo da budete malo oprezniji u budućem periodu i da se čuvate nekih osoba u svojoj blizini. Oko vas je verovatno mnogo lažnih prijatelja koji vas mogu povrediti i učiniti vam nešto loše.

Beli vuk – Ukoliko ste sanjali belog vuka, onda je to dobar znak. Beli vuk u snovima je uvek simbol pobede i hrabrosti. To je znak da vas nakon mnogih problema i prepreka očekuje svetlost, odnosno ostvarenje svega onoga što ste naumili.

sanjati vuka
Sanovnik vuk – Šta znači sanjati vuka?

Crni vuk – Ukoliko ste u snu videli vuka crne boje, to je onda simbol vaše sopstvene senke i onoga što se nalazi u vama. Moguće je da postoje neke osobine kod vas koje ne želite da prihvatite i koje potiskujete duboko u sebi.

Ubiti vuka – Ukoliko ste u snu ubijali vuka, onda je to simbol izdaje. U skorije vreme neka osoba kojoj ste verovali će vas izdati i obelodaniti sve vaše tajne.

Sanjati da jurite vuka. Ukoliko sanjate kako jurite vuka, to je znak da ste vi konačno spremni da se suočite sa svim problemima koji vas već duže vreme muče. Dugo ste bežali od tih problema i pokušavali da ih potisnete ali sada ste konačno skupili hrabrost i spremni ste da pristupite njihovom rešavanju.

Takođe, san u kojem ste jurili ili progonili vuka može da znači da ćete u periodu koji sledi uspeti da ućutkate sve one koji vam zavide i koji se takmiče sa vama. Zahvaljujući svom trudu ali i sreći, uspećete da izađete kao pobednik iz cele situacije.

Zavijanje vuka – Ukoliko ste sanjali kako čujete zavijanje vuka, to je onda znak da je nekoj osobi iz vašeg okruženja potrebna vaša pomoć, iako se možda neće usuditi da vam je zatraži. Dobro razmislite ko bi to mogao biti i sami ponudite svoju pomoć toj osobi.

Sanjati vuka
Sanovnik vuk – Šta znači sanjati vuka?

Sanjati čopor vukova. Ukoliko ste sanjali čopor vukova, onda je to loš znak. U skorije vreme ćete se verovatno naći u nekoj opasnoj situaciji iz koje će vam biti teško da izađete. Osim toga, moguće je da ćete biti oštećeni zbog nečega i da ćete doživeti neki gubitak.

Sanjati da ste vuka palili vatrom. Ako ste sanjali kako ste vuka palili vatrom, taj san ima pozitivnu simboliku i ukazuje na veliku sreću koja vas očekuje u porodici. U predstojećem periodu u vašoj kući će vladati mir i harmonija, tako da nema razloga da brinete za bilo šta.

Sanjati mrtvog vuka. Ako ste u snu videli mrtvog odnosno uginulog vuka, to je onda znak da ćete biti razočarani i iznevereni od strane osobe kojoj ste mnogo verovali. Moguće je i da nećete uspeti da ostvarite svoje planove, tako da će sav vaš trud u predstojećem periodu biti uzaludan.

Ovo su neka od tumačenja snova o vuku. Međutim, važno je znati da nekada ovi snovi ne moraju imati nikakvu simboliku. To se dešava ukoliko ste u skorije vreme zaista videli vuka uživo ili na televiziji. Ono što ostavi jak utisak na nas na javi veoma često se javlja i u našim snovima.

drugi upravo čitaju