back to top

Sanovnik smeh – šta znači sanjati smeh?

Smeh je na javi najćešće manifestacija sreće ili radosti, ali može biti i simbol nervoze, cinizma, te i značiti neki vid pretvornosti, podlosti, snishodljivosti, dodvoravanja ili kurtoazije i odobravanja.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati smeh?

Kada neko sanja smeh, simbolika je pre svega zavisna od toga da li se osoba koja sanja, lično i smeje, ili pak vidi da se u njenom snu smeje neko drugi, te i od toga „kakav je smeh“, da li je on primeren okolnostima ili nije, da li je lažan ili iskren, i stoga će najčešća značenja i tumačenja biti izneta u nastavku teksta koji sledi.

Sanjati kako u snu čujete neki glasan smeh

Kada ste sanjali dau snu čujete „zvuk smeha“, na javi je to negativan simbol, i predstavlja vrlo i jasno upozorenje, da ćete vi biti predmet ogovaranja, tračarenja i podsmeha, te i da ćete se osetiti vrlo neprijatno, kada shvatite šta vam se govori „iza leđa“.

Sanjati da se u snu vi smejete „na sav glas“

Ukoliko ste sanjali da se vi u snu iskreno i radosno smejete, na javi označava da ćete biti vrlo ili besni ili razočarani nečijim postupcima i nepažnjom, a vezano za neke vama baš bitne projekte ili za situacije koje su od značaja za postizanje onoga što ste naumili, i čemu se dugo i nadate.

Sanjati da se u vašem snu neko drugi smeje

Ako ste sanjali da se u vašem snu neka druga osoba smeje, na javi je to simbol da ste okruženi sa ili lažnim prijateljima ili uopšte sa osobama koje vam ne žele dobro, te da će vam oni uzrokovati vrlo velike probleme i nevolje, i da će vam duži period u budućnosti biti pun briga, nemira i tuge.

Sanjati da se u snu vama neko smeje (u smislu podsmevanja ili ruganja)

San u kome se neka osoba vama smeje, i na taj način vas ponižava i ruga vam se, ima na javi vrlo suprotno značenje, te predstavlja nečije poštovanje ili divljenje koje ima prema vama, a možda ili postoji šansa za izjavu ljubavi, ili nežnosti, jer se nekoj osobi i potajno i dosta dugo i dopadate.

Sanjati da se vi smejete nekome u svom snu (u smislu podsmeha)

Ukoliko ste se vi u snu nekome smejali, sa jasnom namerom da mu se narugate i da ga ismejete i omalovažite, na javi označava da ste se o nekoga vrlo ogrešili, te da se trudite da mu pokažete da se kajete, pa i da iskreno želite pomirenje i novu priliku, da svoje odnose i popravite i učvrstite.

Sanjati da se smejete i da plačete u isto vreme

Sanovnik smeh – šta znači sanjati smeh?

San u kome ste vi i plakali i smejali se u isti mah, te ste od siline smeha i zaplakali od radosti, na javi implicira da ste spremni da se više posvetite osobama koje su vam drage, i da ste rešeni da ili stres ili brige ostavite „po strani“, te da se opustite i da se rasteretite u druženju sa vama bitnim ili dragocenim ljudima.

Sanjati da ste vi nekome u snu „izmamili osmeh“

Kada ste sanjali da ste upeli da u snu nekoga nasmejete, na javi ima značenje da ćete osobu koja i jeste u vašem snu bila srećna i radosna, vrlo da razočarate ili da rastužite, te da ćete je poniziti, ili dovesti u vrlo velike neprilike i poteškoće.

Sanjati da se smejete u nekoj sasvim neprikladnoj okolnosti ili situaciji

Ukoliko ste sanjali da se glasno smejete na nekoj sahrani ili na drugom nerikladnom događaju ili mestu, na javi ima značenje da ste vi osoba koja je vrlo bahata i bezobzirna, te da se uopšte nikad ne brinete ni za koga osim za sebe, i uvek nalazite opravdanja za sve svoje greške ili postupke.

Sanjati da se vi u snu smejete „tuđoj nesreći“

Ako ste sanjali da se u snu smejete nekome ko je tužan, siromašan, gladan ili bolestan, na javi to označava da ćete uspeti da nekoga vrlo razljutite, te da vam preti ili kritika ili baš veliki sukob sa nekim ko je od vas moćniji i ugledniji, te da treba da se priberete i shvatite da ste pogrešili, i da i zatražite iskren oproštaj i da se pokajete i „promenite sebe“.

Sanjati da se vi u snu smejete „od muke“

San u kome se vi smejete kako biste prikrili neku svoju tugu ili razočarenje, na javi označava da ste osoba koja ima baš dobru samokontrolu, te da vas je vrlo teško isprovocirati ili iznervirati, jer i sasvim verujete u sebe i svesni ste da „niste dete“ i da za sve treba da zrelo preuzmete svoju i/ili odgovornost ili kaznu, te da pokažete da ste pravi primer osobe koja je „odrasla“ i samosvesna.

PREPORUKA

drugi upravo čitaju