back to top

Sanovnik dim – šta znači sanjati dim?

Dim u snu

Dim je na javi „nusprodukt“ vatre, te se najčešće vidi ili oseća kod velikih požara, i sinonim je za opasnost, ali i za neki vid nesvesnosti i zamagljene realnosti, te može da označava i nerealne želje i nesposobnost da se shvati sopstveni potencijal i mogućnosti, i označava nečiju zaslepljenost za moć ili bogatstvo, te i osećaj „gušenja“ u nekoj vrsti neuspeha, bola, nesreće i nezadovoljstva.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati dim?

Simbolika dima u snovima je vrlo raznovrsna, te će najčešća i značenja i tumačenja biti navedena u daljem tekstu, a u skladu sa načinima na koje se dim u snu i doživljava, ili se „vidi“ i „oseća“.

sanjati dim
Sanovnik dim – šta znači sanjati dim?

Sanjati kako u snu vidite dim

Ako ste vi u snu videli neki dim uopšteno, na javi označava da ste u nekim situacijama vi sasvim nesigurni u sebe, te i da vas očekuju sukobi i svađe sa dragim ljudima, jer ste skloni da ishitreno i nepromišljeno reagujete, pre nego što sagledate sve detalje, te i analizirate određenu situaciju.

Sanjati kako u snu osećate „miris“ dima

San u kome vi osećate miris dima, ali ga uopšte ne vidite, te ste svesni da se približava neka vrlo velika opasnost, ima na javi simboliku koja je dosta upozoravajuća, i označava da treba da jako oprezno postupate i da reagujete na vreme u nekoj situaciji, kako biste sprečili posledice koje ni ne želite da se dogode, jer je bolje prevenirati probleme, nego čekati da se oni stvore i onda ih sa velikom mukom i rešavati, često sasvim neizvesno i sa sumnjom u pozitivan ishod.

Sanjati da vidite gusti i beo dim

Ukoliko ste sanjali da je dim koji vidite vrlo gust i sasvim bele boje, te je neproziran ali nema ni „neprijatan miris“, niti „štipa za oči i nos“, na javi implicira da ste osoba koja je ostvarena i vrlo srećna u poslu kojim se bavi, te da ćete imati neke dobre prilike za uspeh i napredak, i to će vam dodatno podići samopouzdanje, kao i ugled i poštovanje koje imate u društvu.

Sanjati da vidite sasvim crn dim u svom snu

Ako ste u snu videli sasvim gust dim koji je crne boje, te i ukazuje na neku paljevinu i/ili veliku eksploziju koja se dogodila u blizini, na javi označava da ste pred velikim materijalnim gubicima i da ćete potpuno da osiromašite i ostanete bez novca ili posla, ali i da je potrebno da se saberete i ostanete staloženi, jer su bitni zdravlje i sreća, dok su materijalne stvari nadoknadive, pa tako i za svaki problem postoji neko rešenje.

Sanjati da se gušite u dimu dok spavate

Kada ste sanjali da se u snu gušite dimom, te da osećate da ne možete da dišete i borite se za svoj vazduh, ima na javi značenje da ste osoba koja je vrlo nemarna i neodgovorna, te da sebi previše često dopuštate greške i nepromišljene poteze, koji vas posle vrlo i muče i zabrinjavaju, te da ste sami krivi što ste se našli u nekom „neobranom grožđu“, i nemate nikoga da vas spasi i pomogne.

sanjati dim

Sanjati da ste se „izgubili“ u dimu i da ne vidite ništa oko sebe

San u kome ste potpuno okruženi dimom i ne razaznajete ništa oko sebe, ima konotaciju da ste ili vrlo nesvesni svojih mogućnosti, ili da ste u stalnom strahu i strepnji od poraza i neuspeha, te da sebe sputavate i da nikako ne vidite sopstvene potencijale i mogućnosti, i stagnirate i ne uspevate da se pokrenete iz jednog istog mesta, jer stalno nalazite opravdanja, kako ne biste morali da se i suočite sa sobom, i da preuzmete odgovornost.

Sanjati kako vam dim „peče“ oči i kako vam od njega kreću suze

San u kome vam dim nadražuje oči, te vam od njega kreću suze, na javi ima negativno značenje i implicira neka velika razočarenja, tugu, patnju ili gubitke, bilo da je u pitanju izdaja od strane baš bliskih i dragih osoba, ili pak bolest i smrt nekoga koga ste jako voleli ili poštovali u životu. – (Sanjati dim)

Sanjati da vidite dim od požara ili vatru koja stvara gust dim

Ukoliko ste sanjali da u snu vidite dim koji je posledica požara, te ste u strahu za svoj život, ima na javi značenje da ste u nekoj velikoj opasnosti, te i da ne treba da prihvatate neke poslovne ili ponude ili projekte, jer je velika mogućnost da će vas neko nasamariti i svu odgovornost i kaznu ćete da snosite vi lično, iako niste ni svesni za šta ste u suštini „krivi“.

Sanjati dim

Sanjati da vidite dim cigarete

Ako ste sanjali kako vidite u snu dim cigarete, koji je vrlo tanak i „izvijugan“, ima simboliku na javi da ste vi neko ko je vrlo tajanstven i introvertan, te da ste osoba koja je povučena i sklona da uživa u samoći, te da ne volite preveliko druženje i poveravanje svima, i vrlo ste neobična i čak i po malo „čudna“ osoba.

Sanjati da je dim koji vidite sasvim „tanak“ i proziran

Kada ste sanjali da je dim koji vidite sasvim tanak i jedva se nazire, te uopšte u vama ne izaziva i neprijatnost niti strah, na javi implicira da ste skloni da potiskujete svoja osećanja ili da ste uvek i spremni da sebe „žrtvujete“, kako neko ko vam je drag i bitan, ne bi morao da pati zbog nekih ili ružnih saznanja, ili razočaravajućih dešavanja.

Sanjati kako vam je u snu kuća puna dima i vi pokušavate da je „provetrite“

Ukoliko ste sanjali kako je vaša kuća puna dima, na javi to ima konotaciju da ste pred vrlo lepim i dobrim periodom, kako u poslu, tako i u privatnom životu, te da vas očekuju vrlo bezbrižni i/ili radosni događaji, veselje, iznenađenja, mir i harmonija u svakom smislu reči.

drugi upravo čitaju