back to top

Koliko često Sarajlije posjećuju restorane?

restauranttable

Koliko puta mjesečno se prosječan građanin počasti večerom u nekom restoranu i koliko je spreman da izdvoji za taj užitak, pitali smo neke od naših sugrađana.
Razgovarao: Adnan Učambarlić

Edin (34): Ne idem nikako, nemam baš novca za bacanje. Radije ću sam sebe počastiti večerom kući.

Amra (36): Zbog prirode posla, najmanje dva do tri puta sedmično večeram u restoranu. Što se plaćanja tiče – nemam problema, firma sve plaća!

Ramiz (44): Sve ovisi od prilika i povoda. Nekada odem nekoliko puta mjesečno, a nekada prođe i po pola godine da ne odem. Za plaćanje vrijedi isto – sve ovisi od situacije.

Dženita (39): Stvarno rijetko idem. Obično sam toliko umorna kada se vratim s posla da mi se nigdje ne ide. Tako da u restorane idem samo u posebnim prilikama, a tada – neka košta koliko košta.

Alen (27): Budući da sam još uvijek student, uglavnom su to restorani sa brzom hranom i nekoliko puta sedmično. Ne bih dao više od nekih sedam-osam KM za večeru.

Andrea (31): Idem barem jednom mjesečno. Imam dogovor sa mamom da svakog mjeseca odemo u neki novi restoran i probamo novi specijalitet. Naravno ništa pretjerano skupo, do nekih 30-ak KM za nas obje.

Nedim (37): Koliko često idem zaista ne znam. Nemam neku određenu mjesečnu normu, ali volim otići i pojesti nešto dobro, za šta ne žalim ni dati novac. Naravno, ako je hrana zaista dobra.

Edita (34): Ne idem baš često, jednostavno nemam naviku. Možda nekoliko puta godišnje. Iskreno, ne volim ni pretjerano razbacivati novac. Prilično sam dobra kuharica i radije ću za taj novac što bih dala za večeru spremiti obrok sa čitavu porodicu.

drugi upravo čitaju