back to top

Koji je najbolji mileram na policama

 

Mileram je jedna od najčešćih mliječnih prerađevina u našim frižiderima, ali koji je zaista najbolji te da li odabrati industrijski ili domaći mileram, pitali smo naše sugrađane.

Kako bismo otkrili koji je najbolji mileram koji najviše zadovoljava potrebe kupaca i zašto, zaputili smo se u obližnji supermarket te pitali naše sugrađane koje proizvode najviše kupuju.

U izbor smo uzeli proizvode koje smo zatekli na policama: Meggle, Dukat, Milkos i Z’bregov te dodali i domaći mileram koji se može pronaći na tržnicama ili kod privatnih proizvođača. Pogledajmo šta kažu naši sugrađani.

Najbolji mileram na policama supermarketa

Miralem (32): Kada sam kući u Gradačcu, kupujem domaći mileram, budući da imam pouzdanog čovjeka. Inače, kupujem Dukat. Nije ni blizu domaćeg, ali je najbolji od ovih kupovnih.

Nurka (56): Kupujem Milkos jer je domaći. Savršeno ide s kajmakom i ima kremastu strukturu koja ide dobro i uz slana i uz slatka jela.

Edita (35): Kupujem Dukat jer je van konkurencije. Domaćim baš i ne vjerujem.

Slavko (47): Kupim obično Meggle. Odgovara mi i cijenom i kvalitetom. Najradije bih kupovao domaći, kada bih našao nekoga provjerenog kod koga bih mogao uzimati bez straha i sumnje.

Ajla (29): Definitivno Dukat. Ukusan je, a i uvijek je na nekim akcijama.

Arif (54): Do prije 20-ak godina se mileram mogao kupiti samo na selima, a danas ga ima na svakom ćošku. Ipak, velika je razlika. Ovaj „kupovni” možda jeste sigurniji od nekih bolesti koje se mogu prenijeti sa životinja, ali je isto tako pun raznih aditiva. Ja ostajem vjeran tradiciji i imam svog čovjeka na Bjelašnici od kojeg redovno kupujem sve mliječne proizvode. Kad sve saberem, čak me ispadne i jeftinije, a zdravije.

Elvis (48): Uzmem Milkos jer je domaći i jer je jeftin. Uzmem malo pakovanje, budući da kad uzmem veliko više i jedem, a imam problema sa kilogramima i masnoćom. Tako da mi je malo pakovanje idealno.

Almir (35): Kupim na koji naletim, ne vidim neke velike razlike. Uglavnom Dukat. Možda bih kupio i neki iz kućne proizvodnje kada bih ga negdje vidio.

Mestrefa (50): Navikla sam da kupujem Dukat i ne pokušavam neki drugi. Meni i ukućanima odgovara. Ukusan je i fin.

Denis (35): Ja sam navikao na Dukat. Stvarno mi je ukusan, a i struktura mu je dobra i gusta. Nije rijedak poput ostalih. Bude ih identičnih pavlaki.

Gutometar

Prema izboru naših sugrađana, apsolutni pobjednik je Dukat, kojeg kupuju uglavnom zbog okusa, gustoće, ali i navike. Osvojio je čak šest od 10 mogućih glasova.

Na drugom mjestu našao se Milkos sa dva glasa, a građani ga kupuju uglavnom zato što je bh. proizvod i jer dobro ide uz druga jela.

Meggle je osvojio samo jedan glas, na osnovu dobrog odnosa cijene i kvaliteta, dok Z’bregov nije dobio nijedan.

Što se domaćeg milerama tiče, primjetni su strah i sumnja građana u njegov kvalitet. Dobio je dva glasa, a dosta ispitanika je navelo kako bi najradije kupovali samo njega, ukoliko bi imali nekoga pouzdanog od koga bi mogli kupovati.

 

drugi upravo čitaju