Ljudi & mjestaPromjene u vrhu kompanije Nestlé

Promjene u vrhu kompanije Nestlé

nestle-21

Veve, 28. juni 2016 – Upravni odbor kompanije Nestlé odlučio je da aktuelnog generalnog direktora g. Pola Balkea (Paul Bulcke) predloži za izbor za novog predsjednika Upravnog odbora (UO) kompanije, na njenom 150. godišnjem sastanku u aprilu naredne godine. Jednoglasno je odlučeno i da g. Ulf Mark Šnajder (Ulf Mark Schneider) bude postavljen za novog direktora Nestlé S.A. od prvog januara 2017. godine i predložen za člana UO.

Upravni odbor je izrazio namjeru i da u potpunosti integriše poslovnice Nestlé Health Science S.A. i Nestlé Skin Health S.A. u Nestlé organizaciju, koja će direktno odgovarati novom direktoru od početka naredne godine.

Pol Balke je postavljen za generalnog direktora i člana UO u aprilu 2008. godine. Tokom njegovog uspješnog upravljanja kompanijom u proteklih više od osam godina, Nestlé je uspio da postigne razvoj koji je nadmašio industriju i napravio dalje korake na putu da postane vodeća svjetska kompanija za ishranu, zdravlje i zdrav život („Nutrition, Health and Wellness”).

„Veoma sam počastvovan i uzbuđen što sam dobio priliku da se pridružim kompaniji Nestlé. Brinući za zdravlje i dobrobit potrošača širom svijeta, Nestlé je vodeća svjetska kompanija za proizvodnju hrane i pića i ta pozicija će joj pomoći za unapređenje vizije koja se odnosi na ishranu, zdravlje i zdrav život”, rekao je Ulf Mark Šnajder.

Šnajder je bio na čelu njemačke zdravstvene kompanije Fresenius Group od 2003. godine. Zajedno sa Balkeom, koji posjeduje bogato iskustvo u radu sa robom široke potrošnje, biće idealan za ubrzanje puta kompanije da postane svjetski nadmoćna za ishranu, zdravlje i zdrav život, uz njegovanje Nestlé korporativnih vrijednosti i principa.

Gospodin Balke će na poziciji predsjednika UO zamijeniti Pitera Brebek-Letmatea (Peter Brabeck-Letmathe), koji je za kompaniju Nestlé radio u proteklih 50 godina.

  Kubanska gastronomija

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

druge upravo čitaju