Sajam privrede kao podrška domaćim proizvođačima

konzum-family-centar

Više od 60 izlagača iz svih krajeva BiH predstavit će proizvode iz različitih industrijskih oblasti kao što su otkup, prerada i pakovanje voća i povrća, ljekovitog bilja, meda, kafe, pa sve do rukotvorina, kožne galanterije i drugih domaćih djelatnosti.

Sarajevo, 21.10.2016. - Više od 60 domaćih kompanija predstavit će svoje proizvode na Sajmu privrede koji će se održati u subotu 22. oktobra u Konzumovim prodavnicama u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci, a uz podršku privrednih komora četiri kantona.

”Svoje proizvode, uz degustaciju i propagandne materijale u Sarajevu predstavit će oko 30 izlagača kako samostalnih djelatnosti, tako i većih renomiranih firmi, uglavnom proizvođača prehrambenih proizvoda, prirodne kozmetike, biljnih preparata i rukotvorina.  Ujedno se nadamo da će učesnici iskoristiti ovu priliku da međusobno obave razgovore i razmotre mogućnosti uspostavljanja i unapređenja poslovne saradnje”, istakla je Mubera Kadrić, direktorica Centra za razvoj poduzetništva u Privrednoj komori Kantona Sarajevo.

Konzum Bih na ovaj način nastoji na jednom mjestu okupiti što veći broj kompanija iz BiH, te prezentirati proizvode koje je teže pronaći na policama tržnih centara. Tuzlanka Mira Isović bavi se proizvodnjom piva vrhunske kvalitete, a sajam poput ovog uvijek je dobra prilika da prezentira svoje proizvode koji su u više navrata osvojili nagrade za kvalitet.

”Pivo  proizvodimo  u Hercegovačkoj pivari u Mostaru po njemačkom Zakonu iz 1516. godine o obaveznoj kvaliteti piva. Više od 20 zaposlenih se brine da proizvedemo vrhunsko pivo i da ga distribuiramo prema potrošačima. Pozdravljamo Konzumovu incijativu i podršku malim domaćim proizvođačima, a po drugi put predstavljamo svoje proizvode na ovom sajmu, koji nam je do sada donio mnogo poslovnih prilika i prezentirao naše proizvode kupcima,” - naglasila je Isović.

Svi posjetioci u  periodu od 11 do 17 sati, uživat će u raznovrsnoj ponudi domaćih proizvođača koji svoje poslovanje zasnivaju na tradiciji i autohtonim proizvodima svoga kraja.

Stoga posjetite jedan  od Konzumovih centara na sljedećim adresama i podržite domaće proizvođače.

Konzum Family Centar Sarajevo, Ložionička 16

Konzum Family Centar Tuzla, II Korpusa Armije BiH bb

Konzum Family Centar Banja Luka, Aleja Svetog Save 6

Konzum Family Centar Mostar, Stjepana Radića 39

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se