Festival dobre hrane Foodini

foodini-izlagaci-12122014

Foodini Good Food Fest je prvenstveno namijenjen ljubiteljima dobre hrane, onima koji vole da jedu i onima koji uživaju u umjetnosti pripreme dobrog zalogaja.

Prvi promotivni Foodini biće održan u poslovnom centru UNTIC u Sarajevu, 17.12.2014. godine, a trajaće od 8 do 18 časova i svi zainteresovani će moći ući besplatno. Foodini je namijenjen promociji bosanskohercegovačke i internacionalne kuhinje, a na ovom festivalu dobre hrane kuhari restorana-izlagača će pred gostima pripremati ukusne delicije. Posjetioci festivala imat će priliku da probaju hranu iz raznih dijelova svijeta - od japanskog sushija, preko slasnih francuskih peciva, pa do domaćih pita.

Foodini se organizuje po ugledu na slične evropske festivale i dobrodošli su svi zaljubljenici koji mogu ponuditi i koji žele osjetiti neponovljivu čaroliju okusa i mirisa. Učesnici Festivala su restoran Plava Prizma iz Sarajeva, Njemačka ambasada Sarajevo, Kimono caffe sushi bar, Vukov konak, Francuska pekara Maison Coco, Natura food Bijeljina, Jami, Gusto e Sapore iz Tuzle, restoran Vrelo iz Blagaja, Vinarija Vučić iz Čitluka,  Delimano, GastroID, centar za obuke u kulinarstvu i ugostiteljstvu i kompanija ToFi. Partneri Foodinija su Diners Club BH, Inside by Ećo i agencija PRicha.

„Jedan od zadataka Foodini Good Food Festa jeste da ponudi dodatnu platformu za promociju lokalne kuhinje, jer su gastronomija i turizam dvije važne stavke u ekonomiji Bosne i Hercegovine. Pored toga, cilj nam je da obogatimo festivalsku ponudu u gradovima u kojima budemo prisutni, a u prvoj godini planiramo da idemo u Sarajevo, Banja Luku i Mostar.” izjavila je Alena Kahrimanović, PR Foodini Good Food Festa.

alena-kahrimanovic2

Alena Kahrimanović studentica je Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, a izabrana je za glasnogovornicu Foodinija nakon castinga koji su organizatori proveli za zainteresovane studente.  Interesantno je i da je Alena bila učenica generacije na Odsjeku za komunikologiju.

Pored sajamskog dijela na glavnoj festivalskoj bini svi zainteresovani će imati priliku da prisutnima pokažu svoje vještine, a muzički program će izvoditi studenti Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se