Napitkom od bijelog luka do zdravlja

bijeli-luk

Napitak od bijelog luka je jedna od stvari koja bi trebalo da bude u posjedu svakog čovjeka koji se iskreno brine o svom i zdravlju svojih bližnjih. Važno je napomenuti da takav napitak čini čuda za očuvanje zdravlja.

Napitak je odlično sredstvo za izbacivanje soli i slanih naslaga iz organizma. Poboljšava radnu sposobnost organizma, čisti krv, jača imunitet, krvne sudove i rad srca. Također, uklanja višak masnoće i poboljšava metabolizam. Nezaobilazan je protiv ženskih bolesti i upala. Nežno čisti cijeli organizam od štetnih naslaga. Pripremiti ovaj napitak nije teško, piše Juicing for Health.
U staklenu teglu staviti 12 česni bijelog luka, svaku isječenu na četiri dijela.

Preliti sa pola litre crnog vina.

Zatvoriti i ostaviti na prozoru, na sunčanu stranu na dvije sedmice.

Svaki dan mućkati po 2-3 puta.

Nakon isteka roka procijediti i preliti u tamnu staklenu flašu.

Uzimati napitak 3 puta dnevno po 1 kafenu kašiku tokom jednog  mjeseca. Kuru možete ponoviti poslije 6 meseci.

Vjeruje se da bijeli luk ubija patogene uzročnike mnogih opasnih infektivnih bolesti i istovremeno pojačava otpornost ljudskog organizma prema patogenim mikroorganizmima. Korist belog luka za prevenciju kardiovaskularnih bolesti povezana je sa njegovom sposobnošću eliminacije lošeg holesterola.

Sem toga, bijeli luk je koristan kod hipertenzije: širi  krvne sudove što doprinosi smanjivanju povišenog pritiska.  U crnom vinu dobijeni alkoholni ekstrakt ima sve korisne gore navedene osobine, zato će bezuslovno biti od velike koristi za održavanje organizma u zdravom,besprijekornom stanju.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se