Zabranjena prodaja Baby Gage – sladoleda od majčinog mlijeka

baby-gaga-ice-cream-275x372

Londonskoj slastičarnici koja je proizvela sladoled od majčinog mlijeka zabranjena je prodaja te ledene delikatese.
Pripremio: Adnan Učambarlić
Mješavina mlijeka za dojenja i drugih sastojaka, nazvana Baby Gaga puštena je u prodaju i odmah rasprodana. Inspekcija je uzela primjerak na testiranje i naredila zabranu prodaje.

U službenom saopćenju stoji da je inspekcija reagirala nakon žalbe kupaca.  Proizvođač sladoleda pristao je na zaustavljanje proizvodnje i prodaje do rezultata testiranja.

„Prodaja hrane pripremljene od tjelesne tekućine drugog čovjeka može dovesti do virusnih oboljenja i potencijalnog oboljenja od hepatitisa. Kao lokalna samouprava uvijek ćemo podržavati rad malih proizvodnji i poticati nove ideje, ali moramo misliti na zdravlje potrošača”, piše u objašnjenju Inspektorata.

Victoria Hiley iz Londona, jedna je od 15 žena koje doniraju mlijeko restoranu za proizvodnju sladoleda. Tvrdi da bi odrasle osobe nakon što bi probale majčino mlijeko, shvatile koliko je ukusno, te da ne bi bilo majke koja ne bi dojila svoje dijete.

„Što može biti prirodnije od svježeg, hranjivog majčinog mlijeka u sladoledu?”, zapitala se Victoria.

Baby Gaga sladoled priprema se od majčinog mlijeka koje se miješa s madagaskarskom vanilijom, limunskim začinima i vrhnjem, prenosi u Dnevnik.hr.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se