Dukatovo prvo trajno mlijeko u boci

dukat

Dukat mliječna industrija predstavila je potrošačima u Bosni i Hercegovini prvo trajno mlijeko u boci, jednu od najvećih inovacija u regionalnoj mliječnoj industriji u posljednjih nekoliko godina.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Atraktivnom 3D hologramskom animacijom u Sarajevu su predstavljane sve funkcionalnosti nove boce za trajno mlijeko.

“Sretni smo što sada i našim porošačima u BiH možemo ponuditi veći izbor kod kupovine trajnog mlijeka. Osim što najbolje štiti mlijeko od svjetlosti i čuva ga od vanjskih utjecaja, nova boca za trajno mlijeko izuzetno je praktična i funkcionalna, te zadovoljava potrebe savremenog potrošača”, istakao je direktor Dukat mljekare u BiH Joseph Goić.

Višeslojna boca u potpunosti štiti mlijeko od svjetlosti, a dvostruko zatvaranje boce, zaštitnom folijom i čepom, čuva mlijeko od vanjskih utjecaja.

Zahvaljujući svom ergonomskom obliku, kako je istaknuto, boca se stabilno drži u ruci, mlijeko se prilikom sipanja ne prolijeva, a otvaranje i zatvaranje boce čepom veoma je lagano.

Kako potrošači sve češće kupuju više litara mlijeka odjednom, Dukat je predstavio šest-litarsko pakiranje trajnog mlijeka, tzv. 6-pack s praktičnom ručkicom za nošenje, te mahanizmom za lako i jednostavno otvaranje transportne folije.

Prilikom osmišljavanja ambalaže Dukat je mislio i na blagajnice, te je bar kod postavio i na dno transportnog pakiranja kako ga blagajnice ne bi morale dizati i okretati prilikom skeniranje.

“Dukat trajno mlijeko u boci sa 0,5 posto mliječne masti idealno je za one koji paze na unos masnoća u organizam. Za cijelu porodicu najbolje je ono sa 2,8 mliječne masti, a ono sa 3,8 posto mliječne masti idealna je namirnica za djecu u razvoju”, napomenuo je Goić.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se