Safari

restoran-gusto-17-b

Safari s organskim konceptom kroz svjetske okuse i arome

Istražio: Adnan Učambarlić

Foto: Nedim Omeragić

Global Food Safari je otvoren 2000. sa prvom lokacijom na Skenderiji. Pet godina kasnije Safari dostiže potpunu tranziciju i svoju pravu dimenziju na novoj lokaciji. Jelovnik nikada nije bio fiksan te putuje na različite strane svijeta i istražuje svjetske kuhinje. U Safariju sa jednim zalogajem možete otputovati do Tajlanda, Bliskog Istoka, Italije ili ostati u granicama BiH.

Lokacija: Global Food Safari je lociran u mirnom kraju Koševskog brda (Braće Begića 6), u blizini taxi štanda. Restoran ima obezbijeđen parking, a odmah preko puta se nalazi i lijep park za djecu.

Objekat: Objekat je prostran, sa nadasve zanimljivim i elegantnim interijerom. Na raspolaganju  vam je sala koja je tako dobro raspoređena da je svaki sto na neki način izdvojen od ostalih, te bašta - veranda. Restoran može primiti oko 30 ljudi u sali i 20 u bašti. Radno vrijeme je od 15:00h do 23:00h, svakim danom osim nedjelje.

Ponuda: Osoblje restorana svakodnevno obilazi pijace i bira najkvalitetnije voće i povrće, tako da su namirnice uvijek svježe. Sam restoran je baziran na organskom konceptu, od hljeba do paste sve se pravi na licu mjesta, i to svakodnevno. Ljeti se u bašti uzgaja bosiljak, origano, menta, korijander i ostalo začinsko bilje. Petkom se uvode tematske večeri kao nova kulinarska dimenzija za istraživanje novih okusa i jela. Kao što se može i iz samog imena restorana zaključiti, na meniju restorana se nalaze svjetski specijaliteti sa akcentom na istočnjačkim. Pored toga, svaki dan se sprema i poneko jelo iznenađenja kojeg nema na meniju. Iz ponude izdvajamo arapsku mezu koju svakako treba probati. Safari nudi i servis unikatnog cateringa sa kompletnom poslugom.

Ambijent: Pored odlične hrane, Safari se ističe i originalnim ambijentom urađenim po principu “sam svoj majstor”. Kompletan interijer restorana je ručno napravljen. Namještaj je pretežno od drveta, a atmosferu dodatno začinjavaju i tople boje zidova i diskretno osvjetljenje iz zanimljivih lustera (napravljenih od lepeza).

Muzika: Dok sjedite i čekate vaše jelo, iskusit ćete pravu sinesteziju - arome iz kuhinje i Lounge/Jazz/Etno muzike koja opušta, a pojačana je tek toliko da se čuje negdje u pozadini. Također, nisu rijetke ni svirke uživo.

Usluga: Osoblje je ugodno, ljubazno i susretljivo. Usluga je brza i efikasna.

Cjelokupni dojam: Zaista je teško naći nešto o Global Food Safariju, a da nije u superlativu. Više nego dobra hrana, nesvakidašnji ambijent, zanimljiva događanja te odlična usluga trebali bi biti dovoljni razlozi za posjetiti ovaj restoran.

restoran-gusto-17-c

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se