Libertas

r_libertas

Istražila: Nina Branković

Foto: Nedim Omeragić

Morske delicije za prave sladokusce

Sarajevo

Rijetko koji restoran u gradu se može pohvaliti tako izvrsnom hranom, a istovremeno i izuzetno ljubaznom, gostoprimljivom i sjajnom uslugom kao restoran Libertas u Sarajevu. Svježe kamenice, plate sira, odlična vina i dalmatinska muzika te izuzetno ljubazan vlasnik restorana Davor Galić čine ovaj restoran jednim od rijetkih u kojem možete u potpunosti uživati u ambijentu i ponudi.

Lokacija: Restoran je smješten u Logavinoj ulici broj 9 u starom dijelu grada Sarajeva, blizu Katedrale. Iako je taj dio grada nezgodan za parkiranje ne morate se brinuti. Restoan Liberats ima osiguran vlastiti parking koji stoji na raspolaganju njegovim gostima.

Objekat: Objekat je prostran, s elegantnim interijerom, svježim cvijećem na stolovima i diskretnim osvjetljenjem. Bijela boja koja dominira doprinosi eleganciji prostora, upotpunjena je tradicionalno serviranim stolovima. Gostima su na raspolaganju dvije sale te vanjska bašta koja ukrašena ribarskim mrežama i školjkama te plavo-bijelim detaljima podsjeća na brodsku palubu.

Ponuda: Ovdje se pripremaju i služe izvrsni morski specijaliteti. Jelovnik je bogat ponudom te uvijek možete uživati u svježim kamenicama i oporom okusu paškog sira. Za gurmane je tu i zanimljiva dimljena tunjevina, koja je u Libertasu odlična.

Za predjelo uživajte u carpacciu od hobotnice, listovima grdobine, salati od hobotnice i prepustite se savjetu iskusnih konobara kod izbora bijelog vina. U nastavku uživanja u izvrsnoj ponudi obradujte svoje nepce gratiniranom školjkom svetog Jakova (Saint Jacques) te ćete se podsjetiti zašto se Afrodita baš iz nje rodila. Nemojte posustati, nastavite s odličnim prstacima na žaru te gozbu zaokružite s listom i prilogom od kuhane blitve i krompira. Za guštanje uz vino, na raspolaganju vam stoje izvrsni sirevi i masline koji se nabavljaju iz cijelog podneblja Balkana te ćete u restoranu Libertas dobiti savršenu, balkansko-morsku, gurmansku geografiju na tanjiru.

Ambijent: Ovo je restoran ugodne i tople atmosfere gdje ćete uz morske specijalitete, pitko, vrhunsko vino i zvuke šansona s gitare uživati u svakom zalogaju. Nakon nekoliko minuta boravka u Libertasu osjećat ćete se kao da večerate na morskoj rivi nekog ljupkog gradića na Mediteranu.

Muzika: Živa muzika i starogradske pjesme, dalmatinske, italijanske i španske šansone do kraja upotpunjuju izvrsnu uslugu i ponudu ovog restorana. U restoranu svira Mladen Biočina s Brača, ali se tokom godine smjenjuju poznate klape te je ponuda muzike raznovrsna.

Usluga: Iskusni, izuzetno učtivi konobari, obučeni u uniforme „Trogir” klape, stoje gostima na raspolaganju i potrudit će se da udovolje svakom njihovom zahtjevu.

Cjelokupni dojam: Libertas je savršen restoran za opuštanje od svakodnevnice i prepuštanje morskim delikatesama. Odličan restoran za romantične ručkove ili poslovne večere, a premda nije jeftin, kvalitetom opravdava cijenu.

r_libertas2

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Jedan komentar na “Libertas”

  1. Najbolji restorani u vasem gradu

    [...] Libertas Citiraj + Odgovori na temu + Otvori novu temu « Prethodna tema | Sljedeća tema » [...]

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se