Mart 2015

Surfate arhivu za Mart 2015.

Kiš, pite, tartovi i složenci od povrća

Kiš, pite, tartovi i složenci od povrća

Prvi proljetni dani donijeli su sa sobom prve zelene plodove. Iskoristite ih da vratite tijelu energiju, vitamine i minerale izgubljene tokom zimskih mjeseci. Složite povrće u svoj omiljeni složenac sam u posudu za pečenje ili pak na tijesto za tart, pitu ili kiš. Kombinacije zavise samo od vaše mašte, a mi vam u nastavku donosimo nekoliko naših prijedloga.
Pripremila: Dženana Hrlović

Održana prva Franck Latte Art radionica

Održana prva Franck Latte Art radionica

U okviru Coffee festa održana je prva Franck Latte Art radionica koja predstavlja svojevrsnu umjetničku nadogradnju u pripremi i posluživanju kafe.

Konzum slavi 10 godina u BiH

Konzum slavi 10 godina u BiH

Sarajevo, 19. marta/ožujka 2015. godine - Konzum d.o.o. Sarajevo ove godine obilježava deset godina uspješnog poslovanja u BiH. Tim povodom, u Sarajevu je danas upriličena i konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni podaci o početku i razvoju poslovanja najvećeg trgovačkog lanca u BiH…

Anis

Anis

Slatki komorač, poznat kao morač i slatki anis se koristi u pripremi jela najčešće kao salata, začin ili čaj. Dobar je izvor vitamina C, kalija i mangana, a ukoliko ga uvrstite dva puta sedmično u ishranu, masne naslage oko struka postat će mnogo tanje.
Pripremila: Ivana Ljubičić

Kojim deterdžentom prati suđe?

Kojim deterdžentom prati suđe?

Idealan deterdžent za pranje suđa je teško pronaći. Tržište vrvi najrazličitijim proizvodima, a svaki je dobar u određenom segmentu, a kaska u drugom. Jedni odlično peru, ali nagrizaju kožu, dok drugi odlično mirišu, ali slabo peru, itd. Da naši čitaoci ne bi na svojoj koži probavali različite deterdžente, odlučili smo pitati naše sugrađane šta preporučuju.
Istražio: Adnan Učambarlić

Javorov sirup

Javorov sirup

Baš negdje početkom marta kanadske šume postaju omiljena odredišta skupljača javorovog soka na način koji se nije mijenjao godinama. Iz srca javora tada teče nešto što će kasnije biti pretočeno u aromatičan i sladak sirup, a svježina soka je ono o čemu ovisi ukupna kvaliteta. Predlažemo da javorov sirup isprobate kroz naše recepte, a pored njih lijepo ga je dodati sladoledu, voćnim napicima i palačinkama.
Pripremila: Dragana Nižić

Mala pomoć u kuhinji

Mala pomoć u kuhinji

Veganske namirnice, kiselica i tropsko voće

Acai bobice

Acai bobice

Ukoliko niste jedna od onih sretnica koje ne moraju razmišljati o višku kilograma, onda vas već dolaskom malo toplijih dana brine kako ćete izgledati u laganijoj garderobi. Pripremili smo priču o čudesnim acai bobicama koje će vašu vagu držati pod kontolom, a energiju na vrhuncu. Osim toga, ako idete na fitnes ili se bavite body buildingom ove bobice su vaš saveznik.
Pripremila: Ivana Ljubičić

Sjetva proljetnih usjeva, sadnja ukrasnog bilja i drveća

Sjetva proljetnih usjeva, sadnja ukrasnog bilja i drveća

Kad ispod bijelih gomilica koje se tope sramežljivo provire bijeli zvončići mladih visibaba, vrijeme je za sjetvu. Bez obzira da li ste iskusni poljoprivrednik ili pak želite ukrasiti vrt, u narednim redovima prenosimo vam korisne informacije za sadnju u martu. Pred nama je puno posla, zato zasučite rukave.
Pripremila: Dženana Hrlović

Princ Henrik Moreplovac i kuhinja iz Doba otkrića

Princ Henrik Moreplovac i kuhinja iz Doba otkrića

Portugal je zemlja čuvenih moreplovaca i istraživača. Oni su, pri povratku u domovinu, pored brojnih dragocjenosti, sa sobom donosili i najrazličitije začine kako bi obogatili svoju kuhinju. Tako su se na portugalskim stolovima pojavila najneobičnija jela, koja su se s vremenom udomaćila.
Piše: Adnan Učambarlić

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se