Februar 2015

Surfate arhivu za Februar 2015.

Dragan Šljivić iz BiH pobjednik kuharskog kupa IKKER u Makarskoj

Dragan Šljivić iz BiH pobjednik kuharskog kupa IKKER u Makarskoj

Grad Makarska i hotel Meteor proteklog su vikenda bili domaćin vrhunskog gastronomskog događaja IKKER (Interregionalni kuharski kup europskih regija) na kojem su se takmičili najbolji kuhari regije. Pobjednik ovog zaista vrijednog i lijepog događaja, na kojem je časopis Gusto bio medijski partner, je Dragan Šljivić, kuhar iz BiH.

Piše & foto: Sara Krajina Jazvić

Sendviči od ostataka hrane

Sendviči od ostataka hrane

Upotreba ostataka hrane za neka nova jela odlična je metoda da uštedite pri kuhanju i maksimalno iskoristite namirnice koje se ne trebaju bacati. Ovaj put izabrali smo tople i hladne sendviče kao jednostavan način da se ostaci hrane nađu u novom i ukusnom ruhu.
Pripremila: Dragana Nižić

Kako do dobrih palačinaka u Sarajevu

Kako do dobrih palačinaka u Sarajevu

Gotovo da nema osobe koja nije ljubitelj dobrih palačinaka. Međutim, tu se odmah javlja i pitanje gdje pronaći zaista dobre palačinke? Da bi pomogli našim sugrađanima, raspitali smo se umjesto njih i pronašli gdje se služe najbolji palačinci u Sarajevu.
Istražio: Adnan Učambarlić

Hit mjeseca februara iz Sarine kuhinje

Hit mjeseca februara iz Sarine kuhinje

Za februar izdvajam namirnicu bez koje ne mogu, potom onu koja fino začini stvari te dvije alatke za torte koje mogu dobro doći tortoljupcima.

Slatki makroni u duginim bojama

Slatki makroni u duginim bojama

Makroni su tradicionalni francuski slatki sendviči, i porijeklom su, vjerovali ili ne, iz XVIII stoljeća! I ne, nemaju veze sa makaronima i tjesteninom niti im nedostaje slovo „a” u nazivu. Kreirao ih je Pierre Desfontaines i njihov izvorni oblik je isti kao i današnji. Hrskavi su spolja, a meki, slatki i glatki iznutra. Prave se u raznim bojama i po tome su najprepoznatljiviji: od jarko crvene, plave, ljubičaste, pa sve do crne. Bez obzira na boju, okus im je neodoljiv.
Piše: Adnan Učambarlić

Bučino ulje

Bučino ulje

Bučino ulje je veoma zdravo prirodno ulje, tamnozelene do crne boje sa izrazitim, bogatim i specifičnim, pomalo orašastim okusom i mirisom svježeg hljeba.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Krema među juhama

Krema među juhama

Ovu zimu okrijepite se i ugrijte uz nove juhe u kombinacijama kojim nema ravnih.

Divno je biti nekome nešto

Divno je biti nekome nešto

Sve je u znaku zaljubljenih. Iz izloga nas mame čestitke sa slatkim porukama, primamljivi aranžmani pozivaju da ih se nekome daruje, a cijela srcolika atmosfera toliko se zahuktala da mi se čini kako je 14. februar datum kojeg je jednostavno nemoguće preskočiti. Ja ga u principu ne preskačem, nije da sam luda za svim tim ljubavnim kaosom, ali mi ni ne smeta. Imam kalup u obliku srca i pečem nam kolač. Ostavljam poruku uz njega.
Piše: Dragana Nižić

Konzum za Valentinovo obradovao zaljubljene

Konzum za Valentinovo obradovao zaljubljene

Februar je mjesec u kojem slavimo ljubav. U ovom mjesecu je Dan zaljubljenih - Valentinovo kada smo preplavljeni emocijama i potrebom da malim znacima pažnje obradujemo one do kojih nam je stalo. I Konzum je s građanima BiH proslavio Dan zaljubljenih…

Februarski top 5

Februarski top 5

Prasa, pastrnjak, školjke, cikorija i grejp
Pripremila: Dženana Hrlović

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se