2014

Surfate arhivu za 2014.

Sretna Nova godina!

Sretna Nova godina!

Sretnu, uspješnu, veselu i zdravu Novu 2015. godinu želi vam vaš Gusto!

Pečenja i prilozi za Božić

Pečenja i prilozi za Božić

Kada počnu pripreme za Božić i svi užurbano krenu u kupovinu poklona za najbliže, počinju se slagati liste i pripremati svečane trpeze. Neki se raduju tradicionalnim receptima, dok drugi radije žele probati nešto novo. U ovom broju Gusta vam donosimo recepte za malo neobičniju, ali ipak dovoljno tradicionalnu božićnu trpezu.
Pripremila: Dženana Hrlović

Sretan Božić

Sretan Božić

Svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti želimo sretan i veseo Božić!
Vaš Gusto

Uz ove biljke spavat ćete bolje

Uz ove biljke spavat ćete bolje

Dobar san je ključan za zdrav i uspješan život. Ukoliko imate problema sa nesanicom, vrlo lako ih možete riješiti pomoću nekolicine veoma zdravih biljaka.

Gusto na prvom festivalu dobre hrane Foodini

Gusto na prvom festivalu dobre hrane Foodini

U poslovnom centru UNITIC u Sarajevu 17.12.2014. održan je prvi promotivni festival dobre hrane Foodini na kojem je Gusto bio jedan od medijskih pokrovitelja…

Festival dobre hrane Foodini

Festival dobre hrane Foodini

Foodini Good Food Fest je prvenstveno namijenjen ljubiteljima dobre hrane, onima koji vole da jedu i onima koji uživaju u umjetnosti pripreme dobrog zalogaja.

Jela iz Vojvodine

Jela iz Vojvodine

Al’ se nekad dobro jelo baš - kaže Balašević, a i još uvijek se dobro jede u Vojvodini. Gastronomska ponuda Vojvodine ne ostavlja baš mnogo prostora za dijetalnu ishranu. Ona je jednostavno slasna, ukusna i neodoljiva, pa je i turizam u ovoj regiji uglavnom gastronomski. Posjetioce će naprosto oduševiti jela poput rinflajša, cušpajza, perkelta, gomboca, gužvanaca, drpanaca i šufnudli, ali i drugih nama nešto poznatijih među kojima i đuveči, valjušci, gulaši i paprikaši, štrudle i krofne. U ovom broju Gusta donosimo vam recepte za najbolja jela vojvođanske regije.
Pripremila: Dženana Hrlović

Koraba

Koraba

Zbog svog nježnog okusa koji može zahvaliti gorušičnom ulju i drugim vrijednim hranjivim tvarima koje su u njoj sadržane, koraba se uzgajala još u vrtovima naših predaka, ali jednako je poželjna i danas. Kao i ostale vrste kupusa, i koraba je tipično jelo za hladnija godišnja doba koje nas može zaštititi od prehlade.
Pripremila: Sara Krajina Jazvić

Zasladite hladne dane

Zasladite hladne dane

Kako bi vam jesensko-zimska sezona bila što slađa posegnite za medom, cimetom ili jabukama, sve brzo zamutite, ispecite i uživajte u toplini doma uz prave zimske poslastice.
Pripremila: Dragana Nižić

Restoran Integra

Restoran Integra

Nakon duže pauze, u kojoj smo dali vremena novim restoranima da niknu širom zemlje, Gusto je sada ponovo krenuo u obilazak novijih restorana u BiH, u potrazi za onim najzanimljivijim koje bismo čista srca mogli preporučiti našim čitaocima. U ovoj prvoj takvoj epizodi pronašli smo jedan fini restoran u srcu Banjaluke.
Istražila i foto: Ivana Ljubičić

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se