Mart 2011

Surfate arhivu za Mart 2011.

Whisky

Whisky

Prvi pisani tragovi o whiskyju potiču iz Irske (1405.), te Škotske (1496.). Ipak, naučnici smatraju da je “Voda života” prvi put destilirana na području Srednjeg Istoka između osmog i devetog stoljeća te da su je na Britansko otočje donijeli redovnici.
Piše: Adnan Učambarlić

Sarin gastro vodič kroz London, Bocca di lupo

Sarin gastro vodič kroz London, Bocca di lupo

U srcu londonskog Soha, u stražnjoj, neuglednoj ulici, smjestio se vrlo ugledan i interesantan talijanski restoran u kojem morate rezervirati mjesto i po nekoliko sedmica unaprijed, jer tolika je potražnja za njim! Ne čudi, s obzirom da im je koncept - zanimljiva, inspirativna regionalna talijanska hrana - u potpunosti uspio. U „Vučjim ustima” baš smo se gostili i gozbili, od prvog do zadnjeg jela…
Piše iz Londona: Sara Krajina Jazvić

Vegehana ponovo u Sarajevu

Vegehana ponovo u Sarajevu

Popularni sarajevski vegetarijanski restoran Vegehana nastavio je sa radom na novoj adresi u ulici Ferhadija 39.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Mala pomoć u kuhinji

Mala pomoć u kuhinji

Repa, rotkva, bulgur, rabarbara, glacé de viande, kućni gril i zimska dijeta

Smanjivanje količine soli u hrani

Smanjivanje količine soli u hrani

Britanski ministar zdravstva Andrew Lansley pozvao je prehrambene tvrtke PepsiCo, McDonald’s, Subway, Mars, Pizza Hut, Tesco, United Biscuits te druge članice Prehrambene mreže (The Food Network) na potpisivanje odluke za smanjenje količine soli i trans-masti u njihovim proizvodima.
Pripremila: Dragana Nižić

Kuhajte s Gustom i Vjekom

Kuhajte s Gustom i Vjekom

Gusto i TV kuhar Vjeko Kramer vam predstavljaju recepte za ukusna predjela, glavna jela i deserte iz emisije „Lonci i poklopci”

Milka najnježnije proljeće

Milka najnježnije proljeće

Milka Vam je pripremila idealan poklon za početak proljeća…

Glace de viande

Glace de viande

Umaci su sastavni dio svih kuhinja svijeta. Izmišljeni su da bi jela bila ukusnija i da bi zalogaji lakše “otklizali” niz grlo. Iako ih mnogi ne preporučuju zbog masnoća i velikog broja kalorija, oni su i dalje izrazito popularni. U ovom broju Gusta govorimo o glace de viande umaku, odnosno temeljnom mesnom umaku.
Pripremila: Ivana Jokić

Energetski napici opasni za djecu i tinejdžere

Energetski napici opasni za djecu i tinejdžere

Energetski napici nedovoljno su proučeni, previše se koriste i mogu biti opasni za djecu i tinejdžere, upozorili su američki ljekari koji kažu da djeca ne bi trebala koristiti te popularne proizvode, izvijestio je MSNBC News.
Pripremio: Adnan Učambarlić

Kad fazani lete…

Kad fazani lete…

Iako netipična vrsta divljači za naše područje, fazani su ipak meta, ali i zadovoljstvo mnogih bh. lovaca. Zahvaljujući njihovoj raskošnoj ljepoti perja ljudi ih danas love zbog mnogo razloga. Neki ih love zbog sporta, neki zbog prepariranja, ali danas ipak najviše se love zbog ukusnog mesa za lovačke specijalitete.
Piše: Ines Mešević

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se