Villa Rustica

vila-rustica-capljina

Istražila & foto: Dragana Nižić

Romantični ambijent stare rimske vile i najfinije delicije iz doline Neretve

Čapljina

Lokacija: Villa Rustica smjestila se na samom izlazu iz Čapljine, prema naselju Struge, tek nekoliko minuta vožnje od središta grada, a svoju dobrodošlicu poželjeti će vam u nostalgičnom ambijentu nekadašnje rimske vile iz 1. stoljeća. Raspolaže velikim parkingom sa drvoredom koji ljeti čuva automobile u ugodnoj hladovini.

Objekat: U samom restoranu gostima je na raspolaganju 70 sjedećih mjesta, nekoliko separea, a velika bašta prima i do 170 osoba. Zanimljivost ovog restorana je i izložba slika iz povijesti Čapljine, čiji su akvareli i crno-bijele fotografije smještene na zid velikog bara na otvorenom. U svakom trenutku gosti mogu osvijetljenom i uređenom stazom prošetati i razgledati ostatke nekadašnje rimske vile na lokalitetu Mogorjelo, a konjički klub Vranac u sklopu objekta pobrinuo se da vam ovdje ne nedostaje sadržaja. Zbog izrazito ugodnog ambijenta i prirode koja okružuje Villa Rusticu, mjesto je pogodno i za prilike kao što su poslovni sastanci, ali i romantične večere za dvoje. Zahvaljujući svom položaju, ovaj restoran domaćin je kulturnih zbivanja tijekom ljetne sezone, kada se na otvorenom održavaju modne revije, predstave i muzičke večeri, a domaćini će vam organizirati i svadbena i druga veselja na otvorenom.

Ambijent: Uređen u starinskom i nostalgičnom tonu, zadržavajući duh tradicije s ponekim elementima modernog, unutrašnjost restorana obiluje umjetninama s detaljima po kojima je Hercegovina i karakteristična: tu su kamen, masline i vinova loza. Pastelne boje namještaja prostoru daju notu elegancije, a tu je i veliki kamin, pravi ugođaj za romantičare i sanjare. Ovdje se zasigurno isprepliću tradicija i moderno, te je stil namještaja njihova skladna kombinacija.

Ponuda: Mediteranski duh osnovna je karakteristika jelovnika koji obiluje svježim ribljim i morskim specijalitetima, a posebno se ističu neretvanske delikatese poput miješanog brudeta, jegulja, pastrmke i žaba. Tu su i nezaobilazni hercegovački pršut, kao i drugi domaći proizvodi: hercegovački Vita sir, Livanjski sir, te sir „iz mijeha”. Cijene odgovaraju bogatoj ponudi. Također, na vinskoj karti je bogat izbor između stolnih i desertnih vina, pjenušaca, domaćih žeštokih pića, a najveći dio asortimana zauzimaju domaća vina Blatina i Žilavka iz obiteljske vinarije samih vlasnika Resos.

Muzika: Muzika je uglavnom lagana, pretežno zabavna s naglaskom na dalmatinske klapske melodije. Za vrijeme ljetne sezone, svira i muzika uživo na otvorenom, a sve u cilju zadržavanja ugodne atmosfere bez prevelike buke.

Usluga: Osoblje je ljubazno i uslužno, te će se potruditi da vam osigura ugodno mjesto, a usluga je zadovoljavajuća.

Cjelokupni dojam: Osim svoje glavne svrhe - gastronomske ponude, Villa Rustica će na svakog slučajnog ili namjernog gosta ostaviti dojam mjesta koje vrijedi posjetiti i zbog njezinog kulturnog i povijesnog naslijeđa, te kao mjesta koje zna čuvati te iste vrijednosti.

vila-rustica-2-capljina

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se