Zašto i ljeti treba piti mineralnu vodu?

sarajevski-kiseljak-vizual1

Mineralna voda ne gasi samo žeđ, već je i dragocjen izvor minerala

U ljetnim danima je dovoljan unos tečnosti i minerala u organizam veoma bitan i neophodan.  Minerale gubimo znojenjem, a kada je vruće pojačano se znojimo i bez pretjerane fizičke aktivnosti. Upravo mineralna voda obezbjeđuje ne samo neophodnu hidrataciju, već i bogat izvor minerala koji su ljudskom organizmu neophodni za funkcionisanje.

Minerali iz vode se mnogo bolje apsorbiraju od minerala iz hrane zbog čega prirodne mineralne vode daju svoj značajan doprinos i nutritivnoj vrijednosti obroka. Često se kroz njenu umjerenu konzumaciju nadoknađuju potrebni elementi kojih nema u dnevnoj prehrani.  Pri tome nema dodatnog kalorijskog opterećenja, jer mineralna voda ne sadrži dodatne kalorije. Kalcij, magnezij, natrij i kalij su samo neki od mineralnih tvari koje nam pruža prirodna mineralna voda.

Odavno su poznati i brojni pozitivni efekti mineralne vode na probavu i razgradnju hrane u ljudskom organizmu. Visoka koncentracija minerala i karbonata u ovom piću izuzetno povoljno potiče  probavu. Mineralna voda ne samo da poboljšava razgradnju hrane, nego i stimuliše probavni sistem da hranu brže i lakše absorbuje u organizam.

Svakodnevnom konzumacijom kvalitetne prirodne mineralne vode, uvjerite se o pozitivnim učincima na vaš organizam jer je pravi izbor osvježenja i hidratacije u ljetnim danima.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se