Nove bezglutenske žitarice za doručak - Nestlé Corn Flakes s okusom čokolade

nestle-corn-flakes-s-okusom-cokolade-bez-glutena

Nestlé proširio svoju ponudu proizvoda bez glutena

Sarajevo, 24. maja 2016. - Nestlé je proširio svoju ponudu proizvoda bez glutena novim žitaricama za doručak - Nestlé Corn Flakes s okusom čokolade. Ove žitarice imaju certifikat Evropskog udruženja za celijakiju, te prepoznatljiv znak prekriženog klasa pšenice na pakovanju.

Bezglutenske Nestlé Corn Flakes žitarice s okusom čokolade odgovor su na potrebe sve većeg broja osoba oboljelih od celijakije, alergije na pšenicu ili nekog oblika intolerancije na gluten.

S obzirom da vrlo male količine glutena mogu ozbiljno naštetiti osobama koje imaju celijakiju, za proizvodnju bezglutenskih proizvoda potrebno je osigurati posebne uslove u svim fazama kroz koje prolaze sirovine - od uzgoja i proizvodnje pa sve do skladištenja.

„Danas je svijest o važnosti uravnotežene prehrane i povezanosti hrane sa zdravljem sve veća. Tako je za neke ljude prehrana bez glutena stil života, dok je za druge nužnost. Kako bismo odgovorili na sve veće potrebe populacije za ovom vrstom hrane i osigurali raznovrsniji izbor, u Nestlé asortimanu imamo tri vrste žitarica za doručak bez glutena - Corn Flakes original, s medom i kikirikijem te s okusom čokolade. Sve Nestlé žitarice dodatno su obogaćene vitaminima”, izjavio je Josip Zekić iz odjela marketinga Nestlé žitarica.

Nestlé će i dalje nastaviti osluškivati potrebe svojih potrošača, te razvijati proizvode koji su istovremeno ukusni i hranjivi. Povećanje udjela cijelog zrna, smanjenje nivoa soli i šećera te obogaćivanje proizvoda vitaminima i mineralima samo su dio nastojanja kojima Nestlé doprinosi rješavanju vodećih problema današnjice kada je riječ o prehrani. To su, prije svega, kardiovaskularne bolesti, dijabetes i pretilost.

Zapečeni čili od borlotti graha i Nestlé Corn Flakes žitarica bez glutena

(za 4 - 6 osoba)

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Vrijeme kuhanja: 20 minuta

Sastojci:

200g tjestenine ili njoka bez glutena

2 kašike maslinovog ulja

425g borlotti graha iz limenke (dobro posušen)

Sitno sjeckana korica 1 velikog limuna

40g pinjola

4 kašike grubo nasjeckanog peršuna

Dva prstohvata osušenog čilija

70g Nestlé Corn Flakes žitarica bez glutena

350ml vrhnja za kuhanje

10g kocke povrtnog temeljca bez glutena

Sol i biber

250g mozzarelle (po izboru)

Priprema:

  • Pećnicu zagrijte na 200°C
  • Tjesteninu ili njoke skuhajte te ih dobro ocijedite, začinite s malo maslinovog ulja kako bi spriječili da se zalijepe
  • Dodajte grah, pinjole, peršun, čili, Nestlé Corn Flakes žitarice bez glutena i koricu limuna
  • U drugoj posudi pomiješajte vrhnje i kocku temeljca od povrća te kuhajte dok ne provri i dok se kocka potpuno ne otopi; prelijte preko mješavine graha i promiješajte
  • Po želji začinite solju i biberom te ravnomjerno istresite u duboku posudu za pečenje
  • Na smjesu posložite narezanu mozzarellu te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25 minuta ili dok ne porumeni
  • Izvadite iz pećnice, ohladite te poslužite
Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se