Konzum BiH darovao pet računara Udruzi “Naša Ognjišta”

konzum-bih-darovao-pet-racunara-udruzi-nasa-ognjista

Donacija će unaprijediti kvalitet rada, te doprinijeti informatičkom opismenjavanju članova ove organizacije iz Teslića

Sarajevo, 27. aprila - Udruga Hrvata općine Teslić “Naša Ognjišta” dobila je pet računara koji će značajno unaprijediti kvalitet rada ove organizacije. Dar je to Konzuma BiH, uz želju da doprinese informatičkom opismenjavanju članova ove organizacije.

„Živimo u digitalnoj eri i vjerujemo da će ovi računari pomoći da naši mladi idu u korak s vremenom tragajući za informacijama u skladu s svojim potrebama. Svjedoci smo da sve veći broj kompanija objavljuje oglase za posao na internet stranicama tako da ćemo mladima koji nemaju računare u svojim domovima olakšati pristup tržištu rada. Bit ćemo presretni kada dobijemo vijest da se neko od članova zaposlio upravo na taj način, poručila je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Udruga je osnovana 2012. godine s ciljem zaštite i promocije prava Hrvata na području općine Teslić, te unapređenja suživota s ostalim građanima ovog području, a trenutno broji 400 članova.

„Dar Konzuma BiH veoma je značajan za rad udruge i naših članove, osiguravajući im pristup edukativnim i zabavnim sadržajima. Ovo je prilika i da organiziramo tečajeve informatike za naše starije članove koji to željno iščekuju, jer i oni žele na ovaj način dolaziti do kvalitetnih informacija i komunicirati sa svojim obiteljima širom svijeta”, poručio je Jure Pranjić, predsjednik Udruge „Naša Ognjišta”.

U sklopu Udruge, u Tesliću je otvorena i biblioteka „Silvije Strahimir Kranjčević”.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se