SVEČANO OTVARANJE SPORTSKE DVORANE NA GRBAVICI 18.03.2016. U 17:00 h

sportska-dvorana-na-grbavici-1

Općina Novo Sarajevo gotovo je u cijelosti finansirala izgradnju sportske dvorane, čija je vrijednost oko 9.000.00

U petak, 18. marta 2016. godine u 17:00 sati bit će upriličeno svečano otvaranje sportske dvorane na Grbavici. Ova multifunkcionalna dvorana treća je po veličini u Kantonu Sarajevo i ispunjava sve evropske standarde za dvoranske sportove, a osposobljena je i za organiziranje kulturnih i sajamskih sadržaja.

Na osnovu procjena i iskazanih potreba građana Općine Novo Sarajevo, a u cilju poboljšanja stanja u oblasti sporta, naručito sportskih klubova Željezničar, te ostalih sportskih udruženja, Općina je gotovo u cijelosti finansirala izgradnju sportske dvorane, čija je vrijednost oko 9.000.000 KM.

„Izgradnja sportske dvorane počela je u septembru 2010. godine. Prva faza radova podrazumijevala je građevinsko-zanatske radove, u drugoj su okončani radovi na razvodu grubih instalacija, dok se treća faza odnosila na nabavku i montažu sportske i druge opreme za dvoranu. Radujemo se što ćemo za samo nekoliko dana za građane Sarajeva otvoriti vrata ove dvorane”, poručio je Nedžad Koldžo, načelnik općine Novo Sarajevo.

sportska-dvorana-na-grbavici-2

Prvi nivo sportske dvorane čine podzemna garaža, te prostorije predviđene za kuglanu i streljanu. Drugi nivo je velika dvorana, odnosno igralište opremljeno teleskopskim sjedištima, malom salom za stoni tenis i borilačke sportove, svlačionicama i ostalim pomoćnim prostorijama za sportiste. Treći nivo su tribine i VIP lože, te sala za fitnes, dok četvrti nivo čine novinarske kabine i prostorije za upravu.

„Od viših nivoa vlasti jedino je  Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, s novčanim iznosom od 1.200.000 KM pomoglo izgradnju dvorane i prepoznalo značaj ovog sportskog objekta za poboljšanje kvalitete života građana. Vlada Republike Slovenije putem Centra za međunarodnu saradnju i razvoj sufinansirala je nabavku sportske opreme u vrijednosti od 240.000 eura,” istakao je Koldžo.

Svečanost otvorenja sportske dvorane na Grbavici svojim prisustvom uveličat će predstavnici vlasti, ambasadori, uvaženi gosti i prijatelji, kao i brojni građani Sarajeva. Posjetitelje očekuje bogat programski sadržaj. Prisutne će zabavljati Mladen Vojičić Tifa, Eldin Huseinbegović i Mirza Šoljanin, horovi i baletske grupe, dok je za kraj manifestacije ostavljena poslastica za ljubitelje košarke. Juniori KK Bosna i KK Sparsi odmjerit će snage na terenu i odigrati prvu utakmicu u sportskoj dvorani Grbavica.

SPONZORI MANIFESTACIJE: BH telecom, UniCredit banka, Centrotrans - Eurolines, Teloptic doo, Amko Komerc d.d., Unigradnja, SarajevoGas, Penny plus, slastičarna „Palma”, Sprind, MBA Centar.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se