Konzum promovirao novu liniju domaćih proizvoda „Tradicija moga kraja“

promocija-nove-linije-domacih-proizvoda-tradicija-moga-kraja-4

Riječ je o visokokvalitetnim, zdravim proizvodima pripremljenim od pažljivo biranih sastojaka, bez vještačkih boja i aroma

Sarajevo, 16. novembra - Konzum BiH danas je u Sarajevu promovirao novu liniju domaćih proizvoda „Tradicija moga kraja” pripremljenih u saradnji s domaćim proizvođačima prema tradicionalnoj, bosanskohercegovačkoj recepturi. Riječ je o visokokvalitetnim, zdravim proizvodima pripremljenim od pažljivo biranih sastojaka, bez vještačkih boja i aroma.

U prisustvu velikog broj predstavnika medija i poslovnih partnera Konzuma BiH naglašeno je da su u proizvode utkani recepti s plodnih njiva Posavine, Hercegovine i Podrinja, te sarajevske i banjalučke regije poznatih po tradicionalnoj proizvodnji i pripremi hrane.

promocija-nove-linije-domacih-proizvoda-tradicija-moga-kraja-1

„Želio bih ovom prilikom da se zahvalim našim partnerima, jer bez njih ovo ne bismo uspjeli. Do sada je Konzum BiH nebrojeno puta pokazao da kroz podršku domaćim proizvođačima želi dodatno podržati i osnažiti bh. privredu, a novom linijom domaćih proizvoda ‘Tradicija moga kraja’ samo nastavljamo tu uspješnu priču. Osim podrške proizvođačima iz BiH s kojima, moram naglasiti, Konzum ima odličnu saradnju, naša je želja, također, snažno  podržati  tradicionalnu proizvodnju u BiH. Izuzetno mi je drago što mogu kazati da će Konzum nastaviti s ovom praksom, te najaviti razvoj novih brandova i projekata koje ćemo raditi zajedno s domaćim dobavljačima. Sve ovo želimo raditi s ciljem jačanja domaće proizvodnje, jer bez jake domaće proizvodnje nema ni jake ekonomije i novih upošljavanja. Vjerujem da ćemo svi zajedno imati puno uspjeha u ovom projektu”, naglasio je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma BiH.

promocija-nove-linije-domacih-proizvoda-tradicija-moga-kraja-3

Među domaćim proizvodima „Tradicija moga kraja” su sušeni ovčiji but i dimljena stelja Mesne industrije Brajlović čija je tradicija prerade mesa duga 70 godina. Između ostalog, u ponudi se nalaze i  domaći ajvar te ostali proizvodi domaće zimnice   Udruženja žena „Emina” napravljeni od sastojaka prikupljenih u netaknutoj prirodi Ustikoline, te sir iz mijeha Mljekare Rakitno koji je karakterističan zbog zrenja u životinjskim mješinama koje su isključivo izrađene od kože ovce.

U prvom valu Konzum BiH je plasirao više od 30 proizvoda „Tradicija moga kraja”, a do kraja godine u maloprodajnoj mreži širom naše zemlje kupcima će biti dostupno više od 60 proizvoda.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se