Sarajevo Wine Weekend 23-24.10.2015.

dsc_6036

Jedanaesti Sarajevo Wine Weekend - Art of Wine 2015. i ove će se godine, tradicionalno, održati posljednjeg vikenda u oktobru, u petak i subotu 23. i 24.10., u Bečkoj kafani sarajevskog hotela Europa.

Amir Beširević, "Fina Vina", organizator festivala

Amir Beširević, "Fina Vina", organizator festivala

Od prvog dana i prvog Sarajevo Wine Weekenda, naša je namjera bila da promovišemo vinsku kulturu u Bosni i Hercegovini, ali i obratno: da naša vina predstavimo izvan granica BiH. Postavljanje Sarajeva na mapu ne samo bosanskohercegovačke, nego i regionalne i europske neizostavne destinacije kada je riječ o promociji vina i vinskih proizvoda, naročito autohtonih sorti, koje nedvojbeno po kvaliteti stoje uz bok daleko poznatijim evropskim sortama, je bila vizija festivala. Čini se, prema odzivu vinara koji su se ove godine prijavili kao izlagači iz svih krajeva BiH i regiona, ali i zainteresovanosti publike koja prati festival, da smo uspjeli u namjeri, kaže Amir Beširević iz kompanije Fina Vina, koja je organizator festivala.

dsc_6043

Marjan Simčić, proslavljeni slovenski vinar

Svoje učešće na festivalu potvrdilo je do sada rekordnih 45 vinara iz cijelog regiona. A kako uz vrhunska vina ide i vrhunska hrana, na festivalu će 5 naprominentnijih chefova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije pripremati delicije koje će biti uparene s vinima izlagača.

Najra Krvavac-Perišin, Amir Beširević, Damir Modrušan i Marjan Simčić na press konferenciji u 4 sobe gospođe Safije

Najra Krvavac-Perišin, Amir Beširević, Damir Modrušan i Marjan Simčić na press konferenciji u 4 sobe gospođe Safije

Planirana su svojevrsna zagrijavanja za sam Sarajevo Wine Weekend - Warm-Up eventi na različitim lokacijama u Bosni i Hercegovini i u gradu Sarajevu, dok je ekskluzivna Slow Food večera i ove, kao i prošle godine, planirana 22. oktobra, noć prije zvaničnog otvaranja Sarajevo Wine Weekend - Art of Wine 2015. u restoranu 4 sobe gospođe Safije.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se