NAJBOLJI KUHAR, NAJGORI KUHAR / PREMIJERA NA TLC

bestchefworstchef

Vrhunski chefovi i vlasnici Michelinovih zvjezdica pokušat će kuhare iz neuglednih restorana, pubova i zalogajnica pretvoriti u kuharske majstore svjetske klase. Svaka epizoda prati uspone i padove kandidata dok u samo tri sedmice pokušavaju naučiti sve što mogu od svojih mentora, prije nego što svoje vještine odluče ispitati u inostranstvu, u nekim od najboljih europskih restorana. Hoće li biti uvjerljivi u ulozi vrhunskih kuhara ili će pritisak ipak biti prevelik?

Svake srijede, počev od 27. maja u 20:00 na programu TLC.

Britanija ima neke od najboljih kuhara i restorana u svijetu, ali istovremeno ona je dom za neke od najgorih jela na svijetu. Od restorana brze hrane do gurmanskih restorana, zvijezde serijala, šest kuhara brze hrane bez formalne obuke, dobit će priliku da ih uče neki od najboljih kuhara u zemlji - vlasnici Michelinovih zvjezdica. Naši će kuhari brze hrane u samo nekoliko sedmica morati savladati vještine i odraditi obuku koja inače traje godinama.

Kao da to nije dovoljno, slijedi naporan trening koji uključuje masne kašike, proizvodnju hamburgera u kombiju i lokalnim kafićima, a sve kako bi se suočili s konačnim testom. Nakon samo tri sedmice mentori poput Claudea Bosija i Aidena Byrnea, morat će svoje štićenike poslati na tajni zadatak u vrhunske restorane gdje će oni glumiti iskusne profesionalce, a mentori će riskirati vlastite Michelinove zvjezdice glumeći da su njihovi štićenici vrhunski kuhari. Imaju li naši natjecatelji ono što je potrebno kako bi uspješno odglumili profesionalce britanske kuhinje?

U prvoj epizodi - upoznat ćete 27-godišnjeg vlasnika burger kombija Carla, koji iz svog kombija uglavnom poslužuje vozače kamiona i motocikliste. Kako bi se njegovi snovi o otvaranju restorana možda jednog dana ostvarili, Carl će se prvo morati suočiti s kuharom Danielom Cliffordom u njegovom restoranu s dvije Michelin zvjezdice - Midsummer House u Cambridgeu. Danielov stil obuhvaća francuski stil kuhanja s britanskim sastojcima. Carl se mora snaći u novoj okolini pod pritiskom bivšeg vodnika Daniela, kako bi se uspješno predstavio kao jedan od Danielovih vodećih kuhara u trećem najboljem restoranu na svijetu - Osteria Francescana, talijanskog restorana s tri Michelinove zvjezdice u vlasništvu poznatog kuhara Massimo Bottura, u Modeni.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se