Med i cimet kao lijek za sve

honeyjar

Mješavina meda i cimeta stoljećima je korištena kao lijek za sve. Nekada se vjerovalo da ova savršena kombinacija može vratiti vid slijepima ili čak oživjeti mrtve.

Istraživanja pokazuju da med i cimet u kombinaciji imaju fantastične ljekovite moći poput regeneracija stanica i tkiva, podizanje otpornosti organizma i slično.

Od davnina mješavina meda i cimeta nosi obilježje eliksira koji daje čovjeku krepkost, mladost i plodnost, zdravlje i besmrtnost. Taj eliksir bio je duhovna hrana mudraca i svetaca. Smatra se da cimet i med u kombinaciji mogu riješiti i problem debljine.

Svakodnevna upotreba te dvije namirnice podiže imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa. Dovoljno je ujutro u čašu voderazmutiti pola kašičice meda i sasvim malo cimeta i to popiti.Upućeni tvrde da se na ovaj način postiže savršena vitalnost.

Postoje razni načini na koji se ova kombinacija priprema ovisno o kojim je zdravstvenim problemima riječ, piše Fitday.

Bolesti srca

Napravite smjesu od meda i cimeta i namažite je na krišku hljeba. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno za doručak. Smanjuje holesterol u arterijama i sprečava srčani udar. Redovna upotreba te kombinacije smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca. Kod starijih osoba, arterije i vene gube elastičnost pa može doći do začepljenja. Kombinacija meda i cimeta će revitalizirati krvne sudove.

Pomaže kod raka želuca

Med i cimet mogu pomoći u liječenju raka želuca. Pacijenti koji pate od te bolesti treba pojedu kašiku meda pomiješanu s kašikom cimeta u prahu i to svakodnevno tri mjeseca.

Artritis

Dodajte dvije kašike meda i jednu kašičicu cimeta u prahu u šalicu vruće vode. Ako ovaj napitak budete redovito pili, možete izliječiti hronični artritis. Jedno istraživanje je pokazalo da se bolesnici pomoću tog napitka mogu osloboditi bola čak mjesec dana.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se