Izbjegnite najčešće greške kod pripreme kajgane (VIDEO)

kajgana

Kajganu svi znaju napraviti, ali koliko god jednostavno izgledala priprema ovog jela, ipak treba znati pokoji trik kako na kraju ne bi izgledala poput prepečene, zrnate i nedefinirane mase.

Pripremio: Adnan Učambarlić

Ovo su najčešće greške koje ljudi rade, upozoravaju na portalu Bon Appetit:

Nemojte biti blagi prema jajima. Dobro ih zamutite snažnim pokretima, tako da dodate zrak i volumen neposredno prije stavljanja u posudu za pečenje. Možete ih jače zamutiti i kad ih stavite u posudu za pečenje. Ono što ne smijete napraviti je promiješati ih i pustiti da odstoje.

Nemojte dodavati mlijeko, vrhnje ili vodu u jaja. Ljudi misle da će jaja tako biti kremastija, ali jaja i dodana tekućina će se razdvojiti tijekom pečenja i stvoriti vlažna, prepečena jaja. Vrhnje možete umiješati u jaja nakon što ih skinete sa vatre. Umjesto dodavanja ulja na dno posude, u smjesu prije pečenja možete dodati puter.

Nemojte ih peći na previsokoj temperaturi. Ključ je u tome da ih pečete na umjerenoj vatri. Tokom pečenja možete ih micati s izvora topline i opet vraćati.

Nemojte ih prepeći. Skinite ih s izvora topline neposredno prije nego su gotova, preostala toplina odradit će svoje. Osim toga, koristite tavu sa neprijanjajućim dnom kako pola kajgane ne bi ostalo slijepljeno za posudu.

I posljednje, ali ne manje važno. Dok se jaja peku, nemojte ih miješati viljuškom. Koristite kuhinjsku lopaticu otpornu na toplinu ili drvenu kuhaču.

Pogledajte kakvu kajganu za doručak radi Gordon Ramsay:

YouTube Preview Image

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se