Kuhinjski trikovi koje trebate znati

86001382

Upoznat ćemo vas sa nekoliko veoma korisnih kuhinjski trikovi koji će vam uštedjeti mnogo vremena ali i živaca…

Pripremila: Ivana Jokić

Kako jednostavno izvaditi komadić ljuske od jajeta

Poznato vam je kako mala ljuskica tvrdoglavo bježi kada je pokušate izvaditi prstom ili kašikom. Zato sljedeći put prst pokvasite vodom. Nećete vjerovati kako ćete je jednostavno izvaditi.

Kako da zagorjeli lonac bude kao nov

I najbolji, nehrđajući čelik za kuhanje zna pocrniti i dobiti fleke od kuhanja. Često pokušaji pranja završe neuspješno i mislite da više nikada neće zasjati. Ako lonac pošpricate sredstvom za čišćenje pećnice i ostavite nekoliko sati da djeluje, prljavština će nestati.

Kako ukloniti mrlje s drvene daske za rezanje

Kako biste se riješili mrlja, po dasci pobacajte so te je istrljajte limunom. Za tvrdokornije mrlje, pokušajte s abrazivnim antibakterijskim sredstvom te izribajte grubom stranom spužvice za pranje suđa. Za još teže, posegnite za brusnim papirom! I, naravno, nakon čišćenja dobro operite.

Kako kristalizirani med vratiti u tekući oblik?

Med koji se kristalizira lako možete vratiti u tekući oblik tako da ga na 15 minuta stavite u vruću vodu (ostavite kipuću vodu da se hladi pet minuta). Voda ne smije biti toplija od 40°C jer se iznad te temperature gube osnovna svojstva meda.

Kako spasiti prezrelo voće

Voće je skupo, a brzo istrune. Ne trebate bacati prezrele banane, breskve ili jagode. Čim vidite da voće počinje gubiti boju i oblik, a vi ga ne namjeravate odmah pojesti, operite ga, ogulite, ako je potrebno, narežite, stavite u prozirne vrećice i zamrznite. Tako ćete u svakom trenutku imati odlične sastojke za frape ili kolač.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se