back to top

Od lokalnog kanala do globalnog fenomena u okrilju TNT grupacije

Kanal 6 televizija, jedan od najgledanijih medijskih izvora u Bosni i Hercegovini i šire, s ponosom obilježava svoju desetogodišnju godišnjicu. 

Od skromnih početaka kao lokalna televizijska stanica, Kanal 6 je evoluirao u globalnu platformu s bogatim sadržajem koji obuhvata stotine filmova, serija i dokumentaraca. 

S preko milion redovnih gledatelja širom sveta, ovaj medij je postao nezaobilazni izvor informacija, edukacije i zabave.

Ali priča o uspjehu ne završava ovdje. Kanal 6 je dio TNT grupacije, koja je nedavno proslavila svoj 26. rođendan i koja danas predstavlja jednu od vodećih medijskih grupacija u BiH i regiji s dosegom od gotovo 5 miliona korisnika.

Ova impresivna medijska grupacija upravlja čitavim portfeljem medijskih izdanja, uključujući 80 različitih medija. 

Parazol - Protiv parazita

Pored Kanal 6, TNT grupacija ima dva radijska brend TNT Radio i Narodni radio sa mrežom od 7 lokalnih radio stanica u BiH, 75 digitalnim medijima u regiji, i marketing agencijama Milton Media Srbija  i Info Adria Hrvatska. S uredima u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, TNT grupacija i Kanal 6 postavljaju standarde u medijskom prostoru.

Kanal 6 – Srce Bosne


kanal 6

Ponuda Kanal 6 sada je proširena i dodatnim tematskim kanalima: Sevdah TV, koji čuva i promoviše muzičku baštinu; TNT Kids TV, kanal koji je posvećen obrazovanju i zabavi naših najmlađih; i DP televizija, koja je usmjerena na strano tržište. 

Pored ovih već uspostavljenih kanala, u skorijem periodu planiraju se još dva inovativna televizijska kanala koji će, bez sumnje, dodatno obogatiti medijsku scenu.Ova desetogodišnja godišnjica je prilika za osvrt, ali i za pogled ka budućnosti. “Deset godina je dug period, ali za nas je to tek početak,” izjavljuje tim Kanal 6 i TNT grupacije. 

“S entuzijazmom gledamo ka budućnosti, spremni da i dalje postavljamo standarde u medijskoj industriji.” Hvala što ste dio ove rastuće i izvanredno uspješne medijske priče.

drugi upravo čitaju