back to top

Sanovnik reka – Šta znači sanjati reku?

Sigurno se pitate šta znači sanjati reku?

Prema nekim tumačenjima, reka u snovima simboliše život i kretanje, ali i neke promene koje dolaze u skorijoj budućnosti. Osim toga, reka može da simboliše protok vremena, a ukazuje i na činjenicu da sve jednom prođe, bilo dobro ili loše. Reka je često i simbol duhovnog pročišćenja, obnove i isceljenja. Ipak, da biste otkrili šta vam vaš san u kojem vidite reku zaista poručuje, važno je da se prisetite što više detalja koje ste videli u snu i da ih protumačite.

sanjati reku
Sanovnik reka – Šta znači sanjati reku?

Zapravo, simbolika sna o reci će zavisiti od načina na koji ste sanjali reku, ali i od celokupnog konteksta sna. Moguće je da sanjate reku koja je čista i mirna ili mutnu reku, a možete takođe sanjati i nabujalu reku, crvenu reku itd.

Takođe, moguće je da u snu vidite kako prelazite reku, kako se u njoj možda kupate ili kako plivate u reci. Sve su to neke od mogućih situacija vezanih za reku koje možete sanjati, ali znajte da svi ti snovi imaju drugačiju simboliku. Zato je važno da se prisetite što više detalja iz vašeg sna, kako biste mogli pravilno da ga protumačite.

U nastavku ovog teksta ćete videti koji su to uobičajeni snovi o reci i kako se oni mogu tumačiti. Ukoliko volite da tumačite snove, sigurno vas zanima kakvu simboliku može imati reka, tako da će vam ovaj tekst verovatno biti zanimljiv i koristan.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati reku?

Sanjati čistu i mirnu reku. Ukoliko sanjate čistu i mirnu reku, onda je to znak da vas u budućem periodu očekuju mir i harmonija. Duhovno ćete se pročistiti i bićete jako srećni i zadovoljni. Pred vama je jako uspešan period kada će vam sve ići od ruke, bilo da je u pitanju posao ili porodični život. Dakle, ako ste sanjali reku koja je čista i mirna, onda nema potrebe da brinete, jer vas očekuje svetla budućnost.

sanjati reku
Sanovnik reka – Šta znači sanjati reku?

Sanjati mutnu ruku. Ako ste sanjali reku koja je mutna, onda taj san ima jako lošu simboliku. Zapravo, ovakav san najavljuje da vas u budućem periodu očekuje dosta briga i problema. Nećete moći mirno da spavate jer loše misli će vas u potpunosti okupirati. Biće potrebno da uložite dosta truda i vremena kako biste izašli iz loše situacije koja će vas zadesiti.

San u kojem vidite mutnu reku može takođe da bude upozorenje za vas da ne pravite nikakve drastične poteze u budućem periodu. Moguće je da ste u nekoj dilemi ili da ne vidite neke stvari jasno. Sačekajte da vam neke stvari postanu jasnije i da se vaše misli izbistre, kako biste mogli da načinite pravi korak.

Sanjati kako prelazite reku. Ukoliko sanjate kako prelazite reku, to je onda znak da ćete u budućem periodu uspeti da prevaziđete neke svoje strahove koji su vas mučili već dugo vremena. Takođe, uspećete da savladate sve prepreke na putu do ostvarenja svog cilja. Ako sanjate kako prelazite reku, onda je to znak da ćete odlučiti da prošlost ostavite iza sebe i da započnete novu fazu u svom životu. – (Sanjati reku)

Sanjati kako plivate u reci. Ako ste sanjali kako plivate u reci, onda simbolika tog sna može biti različita, a važno je da se setite na koji način ste plivali u vašem snu. Naime, ako ste sanjali kako plivate sa lakoćom, to je znak da je kod vas u životu sve u najboljem redu i da sve više napredujete ka svojim ciljevima. – (Sanjati reku)

sanjati reku
Sanovnik reka – Šta znači sanjati reku?

Međutim, simbolika ovog sna je drugačija ako ste sanjali kako vam je teško da plivate. U tom slučaju, ovaj san znači da se u vama vode unutrašnje borbe između onoga što zaista želite i onoga što ste primorani da uradite. Takođe, vi morate jako mnogo da se potrudite kako biste uspeli da ostvarite svoje ciljeve. – (Sanjati reku)

Sanjati nabujalu reku. Ukoliko ste sanjali reku koja je nabujala i koja se čak možda izlila iz korita, to je onda znak da vi ne uspevate da kontrolišete svoj sopstveni život. Vi nemate kontrolu nad svojim životom i osećate se bespomoćno na javi. U emotivnom smislu vi niste ispunjeni i osećate se prilično nezadovoljno. Fali vam osoba koja bi vas pokrenula iz dosadne svakodnevice i koja bi vam pomogla da preuzmete kontrolu nad svojim životom. – (Sanjati reku)

Međutim, postoje i drugačija tumačenja sna u kojem se vidi nabujala reka. Ovaj san može da simboliše vašu spremnost da unesete promene u svoj život i da se hrabro suočite sa svim problemima. – (Sanjati reku)

Sanjati crvenu reku. Ukoliko se desi da sanjate reku koja je crvena, onda taj san simboliše vašu ljutnju, bes, požudu i strasti koje ne možete da obuzdate. Prepuni ste sirovih emocija koje ne možete da kontrolišete, tako da ste emotivno ali i psihički jako rastrojeni. – (Sanjati reku)

Sanjati da se kupate u reci. Ukoliko ste sanjali kako se kupate u reci, taj san ima dobru simboliku i ukazuje na to da je pred vama period duhovnog pročišćenja i obnove. Odbacićete sve loše misli i počećete na svet da gledate drugim očima. – (Sanjati reku)

PREPORUKA

drugi upravo čitaju