Tipovi pijanaca - plačljivko, agresivac, pospanko, egzibicionist, napaljeni, koketa i smotanko

 pijanci

Nova godina je usko povezana sa alkoholom, a posljedice najluđe noći osjećaju se danima. Međutim, rijetko ko se sjeća kako se ponašao u najluđoj noći. Zato je tu nauka da da odgovori i pokaže da pijanstvo može imati i geografski karakter.

Izvještava: Adnan Učambarlić

Prozivođač piva Heineken proveo je istraživanje o uticaju alkohola na ljudski organizam, na više stotina ljudi širom svijeta, od Argentine do Indonezije.

Osim što je istraživanje pokazalo da se ljudima pod uticajem alkohola mijenja karakter te da se pijanci mogu podijeliti u nekoliko kategorija, istraživači su došli do zaključka da Amerikanci kada se napiju najčešće plaču, Talijani se “foliraju”, a Mađari postanu agresivni.

Svi su se složili u jednome - u alkoholiziranom se stanju pretvaramo u druge osobe, a od hiljadu neugodnih tipova, istraživanjem ih je izdvojeno sedam: plačljivko, agresivac, pospanko, egzibicionist, napaljeni, koketa i smotanko.

U Čileu, primjerice, ima najviše pospanaca - čak 83 posto, dok su Amerikanci vrlo emotivni. Oko 69 posto Talijana prepoznaje egzibicionista u svom prijatelju, dok Mađari priznaju da se kod njih pojavljuje velik broj agresivaca.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Jedan komentar na “Tipovi pijanaca - plačljivko, agresivac, pospanko, egzibicionist, napaljeni, koketa i smotanko”

  1. sahry

    a Bosanci su ???

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se