back to top

Sanovnik orah – Šta znači sanjati orahe?

Ukoliko sanjate orahe, ti snovi mogu sa sobom nositi određeno značenje i simboliku, a najbolje bi bilo da pokušate da protumačite taj san.

Ako želite otkriti šta znači sanjati orahe pre svega, važno je da se prisetite što više elemenata iz vašeg sna, kako biste ga na pravi način protumačili.

Orah nije čest motiv u snovima, ali ovi snovi imaju svoju simboliku i ne bi bilo loše da ih protumačite. Značenje vašeg sna o orahu će zavisiti od toga da li ste u snu videli orahe, da li ste ih možda tucali ili ste ih brali sa drveta.

Možda ste sanjali kako jedete orahe ili kako se gađate orasima. Sve su to moguće situacije vezane za orahe koje će odrediti simboliku vašeg sna.

Prema većini tumačenja koja postoje, orah u snovima simboliše plodnost i dobro zdravlje, uspeh i napredak koji vas očekuju u bliskoj budućnosti. Orah može biti i simbol ambicija i nezavisnosti, ali i simbol agresije i konflikata koji vas očekuju.

Ipak, da biste došli do pravog značenja vašeg sna o orahu, važno je da pokušate da se setite što više detalja iz vašeg sna i da ih analizirate u odnosu na celokupan kontekst sna.

Sada ćete videti koji su to snovi u kojima orah kao motiv dominira i videćete kako izgleda tumačenje ovih snova.

sanjati orahe
Ako želite otkriti šta znači sanjati orahe pre svega, važno je da se prisetite što više elemenata iz vašeg sna, kako biste ga na pravi način protumačili.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati orahe?

Sanjati da vidite orah

Ukoliko ste sanjali kako vidite orah, taj san ima pozitivnu simboliku. Ovaj san znači da ćete u skorije vreme doživeti mnogo lepih momenata. Moguće je i da ćete primiti neke lepe vesti od osobe koja vam je draga ili da ćete sresti nekoga koga duže vremena niste videli. Sve u svemu, pred vama je lep period pun radosnih momenata.

Sanjati orahovo stablo

Ukoliko sanjate orahovo stablo, taj san je predznak za neko venčanje kojem ćete prisustvovati u skorije vreme, a u pitanju može biti i vaše sopstveno venčanje.

Osim toga, san o orahovom stablu može da ukazuje na trudnoću neke osobe u vašoj blizini. Ukoliko se desi da žena sanja orahovo stablo, onda bi trebalo što pre da poseti ginekologa jer je moguće da je u drugom stanju.

Sanjati orahovo stablo sa plodovima

Ako sanjate orahovo stablo sa plodovima, onda taj san ima pozitivnu simboliku. Ovaj san znači da ćete u skorije vreme uspeti da izađete iz teške situacije u koju ste zapali i da ćete se osloboditi svih problema i briga koje su vas mučile.

Sanjati orahovo stablo bez plodova i listova

Ukoliko ste sanjali ogolelo orahovo stablo, to je loš znak. Moguće je da ćete u skorije vreme imati krizu u vezi ili u braku, a moguće je čak da dođe i do razvoda.

Sanjati preljubu ima isto značenje kao ovaj san. 

Zato bi ovaj san trebalo da vam bude opomena da malo spustite loptu i da pređete preko nekih nebitnih sitnica, kako biste očuvali svoju vezu ili brak.

sanjati orahe
Šta znači sanjati orahe?

Sanjati da berete orahe

Ako sanjate kako berete orahe sa drveta, to je onda dobar znak. Ovaj san ima izuzetno pozitivnu simboliku i najavljuje vam lepe i radosne momente koji vas očekuju u budućnosti.

Imaćete uspeha na gotovo svim životnim poljima i bićete jako zadovoljni i ponosni na sebe. Konačno ćete uspeti da ostvarite ono što ste naumili i u vašem životu će sve krenuti na bolje.

Sanjati da ljuštite orahe

San u kojem ste ljuštili orahe ima pozitivnu simboliku. Konačno će se vaš trud isplatiti i vi ćete moći da uživate u plodovima svoga rada. Bićete jako zadovoljni, tako da je pred vama period sreće, mira i harmonije.

Osim toga, vas u skorije vreme očekuju neki veći novčani dobici i dobra zarada. Vaša materijalna situacija će se takođe dosta popraviti i vi ćete moći sebi i svojoj porodici da priuštite sve što poželite.

Sanjati da tucate orahe

Ukoliko ste sanjali da tucate orahe, to je onda znak da ćete se u skorije vreme posvađati sa partnerom i da će doći do manjih nesuglasica između vas.

Na sreću, verovatno će neko od vas spustiti loptu i napravićete kompromis. Uspećete da rešite sve probleme u vezi i da izađete iz krize koja vas može zadesiti.

Prema nekim drugim tumačenjima, san u kojem ste tucali orahe ukazuje na to da ćete biti prevareni od strane neke bliske osobe. Najverovatnije je u pitanju neki prijatelj ili kolega kojem ste jako verovali.

Povrediće vas to što će vas razočarati osoba za koju ste mislili da vam je pravi prijatelj. Moguće je da će vas upravo ta osoba javno osramotiti i da ćete imati problema sa kolegama i sa vašim nadređenim.

sanjati orahe
Sanjati da tucate orahe

Sanjati da jedete orahe

Ukoliko ste jeli orahe u snu, onda se taj san može na razne načine protumačiti. Pre svega, ovaj san znači da vas u bliskoj budućnosti očekuje neko lepo iznenađenje. Najverovatnije će vas neka draga osoba iznenaditi nekim poklonom.

Alternativno, san u kojem ste jeli orahe može da simboliše poznanstvo sa nekom osobom koje će se pretvoriti u pravo prijateljstvo ili čak u neki dublji odnos. Upoznaćete osobu koja će vam jako prijati i sa kojom ćete se truditi da provodite što više vremena. Moguće je čak da će se to poznanstvo pretvoriti u kvalitetnu ljubavnu vezu.

Postoje još neka tumačenja sna u kojem ste jeli orahe. Zapravo, ovaj san može da znači da ćete doći u konflikt sa nekim osobama iz vašeg okruženja i da ćete biti jako tvrdoglavi.

Ovaj san bi trebalo da vas opomene da se malo manje inatite jer može se desiti da izgubite prave prijatelje i da vas ljudi oko vas u potpunosti odbace.

San u kojem jedete orahe često ukazuje i na to da ćete se posvađati sa nekim iz svoje porodice, ali na sreću uspećete brzo da nađete zajedničko rešenje i da uspostavite mir u kući.

Sanjati da nekoga gađate orasima

Ukoliko ste sanjali kako nekoga gađate orasima, onda je to znak da vas u skorije vreme očekuje neka velika ljubav. Upoznaćete osobu koja će u svemu da vam odgovara i koja će u potpunosti biti po vašem ukusu. Najverovatnije ćete se u tu osobu zaljubiti i imaćete sa njom nešto više od prijateljstva.

Dakle, simbolika sna u kojem se gađate orasima je pozitivna i najavljuje uspešan i romantičan ljubavni period koji je pred vama.

U ovom tekstu mogli ste da vidite kako se tumače neki od čestih snova o orahu, odnosno o orasima. Ovi snovi imaju i pozitivnu i negativnu simboliku, u zavisnosti od ostalih detalja u snu. Kao što smo već rekli, uvek je važno da se setite situacije koju ste sanjali sa orasima, da biste san pravilno protumačili.

Međutim, ako ste možda brali ili ljuštili orahe u poslednje vreme, onda vaš san o orasima predstavlja samo odraz onoga što ste doživeli na javi. U tom slučaju vaš san verovatno nema nikakvu simboliku pa ga ne morate ni tumačiti.

Preporuka

drugi upravo čitaju