Hurmašice

bh-recepti12

Sastojci (za 10 komada): 0,25 kg brašna, 2 jaja, 0,10 l jogurta, 0,10 l pavlake, 1 kesica praška za pecivo, 70 g margarina, 70 g putera, 60 g šećera, 1 limun

Priprema: U pliću tepsiju naspite masnoću, jaja, limunov sok, jogurt, pavlaku i šećer. Rukom umutite masu dok ne pobijeli, a zatim sipajte brašno i mijesite. Tijesto ne smije biti tvrdo, ali se ne smije ni lijepiti za rende, zato sipajte pomalo brašna. Otkidajte poveće jednake komade, pa formirajte hurmašice jajolikog i plosnatog oblika. Svaki pritisnite na rendu i redajte ih u pomašćenu tepsiju, jednu do druge. Pecite ih više od pola sata na blagoj vatri da tijesto ne bi izgorilo. Ohlađene hurmašice zalijte vrelom agdom.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se