Ružica

bh-recepti12

Sastojci (za 10 komada): 0,5 kg brašna, 2 dcl mlijeka, 1 jaje, 0,1 kg nišeste, 0, 25 kg mljevenih oraha, 0,15 l ulja, 0,06 kg putera, 0,8 kg šećera, 1 limun

Priprema: Zakuhajte 6 jufki, otkuhajte 6 kolačića, pouljite ih, pokrijte i nakon sat-dva razvijajte jednu za drugom, presipajući jufke nišestom. Jufke treba da su posuhe, ali se ne smiju presušiti, da bi se mogle savijati. Cijelu jufku pomastite, pa po njoj prostrite drugu, opet pomastite i obilno pospite orasima, koje ste pomiješali sa tiritom, i tako redom dok sve ne istrošite. Pažljivo sve jufke zajedno čvrsto savijete u trubu i režite na debljinu od centimetar i po. Ružice redajte po tepsiji, malo ih rukom formirajte da budu okrugle i jednake. Polijte ih puterom i pecite oko sat vremena, najprije u zagrijanoj rerni, a zatim na blagoj vatri, da poprime zlatastu boju. Agda ili ružice moraju biti hladne kada se budu zalijevale.

Podijeli:
  • Facebook
  • Digg
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Technorati

Ostavi komentar

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.

Gusto TV

Newsletter

Upišite se u naš Newsletter i budite uvijek obaviješteni o novim aktuelnostima na vrijeme!

Oglasi

Oglasi

  • Oglasavajte se